MİŞ’Lİ-MUŞ’LU RÜYALAR

            

Öğrenciler hücum ederek metro ve otobüslere bindiler…

İnsanımızın  çoğu onları bu davranışından dolayı alkışlarla kutladı…

Çoğumuz yaptıkları bu haklı eyleme destek de veriyorlar-mış!

Teşekkürler Türkiye…

Teşekkürler…

*

Futbol kulüplerinin oyuncularına ve teknik adamlarına ödediği parayı duyan halk ayaklanmış, kimse stada futbol maçlarını izlemeye gitmiyor-muş!

Teşekkürler Türkiye…

*

Dizi oyuncularına ve magazin insanlarına (!) ödenen ve teklif edilen fahiş ücretler karşılığında bilinçli halk (!) TV’lerde artık bunları izlemiyor, reyting almalarını sağlamıyor-muş!

Teşekkürler Türkiye…

*

Petrol ve buna istinaden benzin, yakacak, elektrik, su, gıda ve bununla beraber, faturalara yansıyan şans oyunlarına, diyanete, kaçak kullanımlara vs. vs. yapılan ek ödenek ve zamlar karşılığında insanlarımız kontak açmıyor, market ve benzeri  yerlerden acil ihtiyaç dışında alış-veriş yapmıyor, lüks arabalara binmiyor, lüks camilerde günah olduğu için de namazlarını eda etmiyorlarmış!

Teşekkürler Türkiye…

*

Halkımız devlet okullarını 2. Sınıf okul olarak görmüyor, bilakis özel lise ve kolejlerin, dünya bankasının özellikle desteklediği para basan dersanelerin kapanması için çaba harcamaktan geri kalmıyor, hatta parasız eğitim için herkes el-ele vermiş, okullardaki yeni sistemden dolayı kapanan kütüphanelere, laboratuvarlara, dil eğitim sınıflarına yenilerini eklemek ve okumaya teşvik için çareler arıyor-muş!

Teşekkürler Türkiye…

*

Kazanç ve çalışma eşitliği için, insan haklarına saygılı, insanı insan olduğu için seven örnek bir millet olmuş-uz!

Teşekkürler…

*

Sigaraya, alkole ve bağımlılık yapan ürünlere fütursuzca harcanan meblağları bir kenara koyarak, ihtiyaç sahiplerine destek oluyorlar-mış!

Teşekkürler Türkiye…

*

Atalarına saygıda kusur etmeyerek, ölen kimselerin arkasından konuşmanın günah ve insanlığa sığmadığını savunan, sağduyu ve sevginin her şeyi alt edeceğine inanan insan topluluğu haline gelmiş-iz!

Teşekkürler Türkiye…

*

En önemlisi ise, kimse kimseyi utanç duvarını aşacak kadar bilinçsizce yargılamıyor, yakmıyor, asmıyor, taciz etmiyor, dili, dini ve inancından dolayı  dışlamıyor-muş!

Rüya bu ya, uyanmak istemiyorum… 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum