Muhtıracıklar ve yürü ya Erdoğan!..

Bu aralar hep kızgınız. Hava sıcaklıklarının artması dolayısıyla vatandaşlar birbirine kızgın, sanatçılar birbirine kızgın, siyasetçiler birbirine kızgın, bürokratlar birbirine kızgın. Kimi ararsan hepsi kızgın…
Demek ki, havaların ısınması bize pekiyi gelmiyor.
Son zamanlarda havaların ısınmasıyla birlikte siyaset de ısınmaya başladı. Her yerden fırlayan muhtıralar var. Alıştık zaten… Muhtırasız bir günümüz olmayacak neredeyse..!
Kimse işini yapmadığından dolayı muhtıra yağmuruna tutulduk. Muhtıranın ne olduğunu da halkımız doğru dürüst bilmiyor. Arapça kökenli olup hatırlatmaktan gelen muhtıranın anlamı Türk Dil Kurumu"nun sözlüğünde Herhangi bir şeyi hatırlatmak, uyarmak amacıyla yazılan yazıymış. Anlamıyorum muhtırayla kim kime neyi hatırlatıyor? Vatandaşın bir derdini yerine getirmek için mi muhtıralar yayınlanıyor? Muasır medeniyetin zirvesine ulaşmak için muhtıraların faydası var? Acaba Muhtıralar sayesinde kişiler egolarını tatmin ediyorlar ya da boş durmayalım diye bir şeyler mi yapıyorlar?
Bilinmezlikler içinde uçuşan muhtıralar acaba başka ülkelerde de var mı? Hakikaten anlaşılmaz bir ülkeyiz. Demokratız diyoruz antidemokrasi olan muhtıralara dört kolla sarılıyoruz.
Zaten vatandaş da muhtıraları tiye almıyorlar. Hatta bazen televizyon haber sunucuları, bazı gazete köşe yazarları bile kendi kendilerine muhtıra yazmaya başladılar.
Ne muhtırasever bir ülkeymişiz be…!
 
…..
Yurt gündemini uzun süredir meşgul eden AK Partinin kapatılıp kapatılmayacağı. Son zamanlardaki bazı çıkışlarla AK Parti"nin kapatılmayacağı yönünde bir hava esiyor. Aslında parti kapatılsın ya da kapatılmasın her türlü AK Parti bunda kazançlı olacaktır.
 
Bir zamanlar muhtar bile olunmayacak denilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan şimdi başımızda başbakan. Şimdi yasaklı olsa acaba ne olacak?
 
Ak Parti kapandığında ve kişilere siyasi yasak geldiğinde Sayın Başbakan"ın yapacağı tek iş bu yasak süresince köy köy, kasaba kasaba, mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla hemhal olup kendine yapılan haksızlıkları ve ileride yapacaklarını teker teker anlatmalı. Ayrıca, yabancı dilini de geliştirip çok güzel bir şekilde İngilizce öğrenmeli ve bol bol kitap okuyarak kendini geliştirmelidir. Böylece halkın ona teveccühü artar ve ileride tekrar siyasete atıldığı zaman dış dünyada itibarı kat kat artar.
 
Karşı taraf kendisini yetiştiren ve arkasına halkın kahır çoğunluğunu alan birisine bu sefer ne yapabilir? Dalı budadıkça daha gür çıkar.
 
Onun içindir ki, böyle birisinin ileride başlarına daha belalı(!) olacağına düşünürlerse acaba Ak Parti"yi kapatabilirler mi? Hiç sanmam…
 
Peki, Ak Parti kapanmazsa ne olur? Bu sefer halk neyin ne olduğunu anlar ve artık Ak Parti"ye onların da gücü yetmeyeceğini bilirler.
 
İşte siyaset…
 
Bazen insanlar kazdıkları kuyuya cumburlop kendileri bile düşebiliyorlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum