Namaz ile yeniden dirilmek

Hem de ne diriliş. Özüne dönmek. Kendini bulmak. Sevgilinin kapısında hemhal olmak, yoğrulmak, ezilmek, büzülmek. Hayatın tek anlamı, hayatın kaynağı ve özü. Saf su misali. Namaz, cennet yamaçlarında binnur. Aşık, maşuku için her şeyi göze alabiliyorsa, sende sevgilin için alnını secdeye koyacaksın, başka çaren yok. Sevgilin seni secdeye bekliyor. Namaz tek çaren, namaz tek yaren.

Neden Namaz?

Emirdir Namaz… Şükürdür Namaz… Namaz nurdur…

Allahu Ekber dediğin anda O´nunla buluşmandır. Buradayım Rabbim geldim, Senin huzuruna iki büklüm geldim, cürmüm ile geldim demektir Namaz.

Şair;  

Ömür biter azar azar,

Ecel peşimizde gezer.

Melekler deftere yazar,

 

Haydi canım, kıl namazı, demiş.

 

Kil beni ey Namaz…

 

Rahmetin en doruk noktasıdır secde. Ruhun yeniden tazelendiği yerdir. Derdine şifa oradadır. Sevgilinle buluşma noktasıdır. Külfet değil rahatlıktır Namaz. Secdeye alnını değdirdiğinde, güller değer yüreğine. Sevgili açar sana kapısını ardına kadar, buyur eder seni, beni, onu hepimizi.

 

Daraldın mı? bunaldın mı, sıkıldın mı?

 

Haydin felaha…

 

Seni duyan, seni her halinle buyur edenin huzuruna çıkman an meselesi. Bir adım, sadece bir adım.

 

Haydi durma…

 

Ruhunun kafesten azad etmesidir Namaz. Dünyaya dair kaygıların, korkuların, sevdiklerinin seni terk edişleri, seni bırakışları bunlara mı dayanamadı kalbin? Haydi durma yürü O´na.  İhtiyacın var buna, yık artık bendini, yürü O´na. Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem; Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem!“.

Namaz aşığı Necip Fazıl işte böyle benimsemiş Namazı.

 

Haydin felaha…

 

Namaz seni terk etmeden kıl Onu.

Gözümün nuru namazım de! Beni düştüğüm çukurdan çıkar de. Elimden ve kolumdan tut beni de. Beni şu bunalımlardan ve buhranlardan kurtar de. Günah kirleri ile bulanmış ruhumu aydınlat de. Beni her türlü günahlardan koru de.

 

Haydin felaha…

 

Esselatu hayrun minel nevm…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum