Ne mutlu içi sızlayanlara!

Ahmet Turan Alkan geçmiş yıllarda Erbakan hakkında nasıl düzmece haber yaptıklarını itiraf edip, pişmanlık duyan ve şimdi içinin sızladığını ifade eden bir gazeteci dostumuz!

Alkan, Erbakan'ın vefatından sonra kaleme aldığı yazısında yıllar önce daha "toy bir gazeteci" iken çalıştığı gazetede patronlarının teşviki ile nasıl düzmece haber yaptıklarını açık açık anlatıyor!

Ahmet Turan Alkan o günlerde Erbakan'ın bulundukları şehirde miting yaptığını ve kendisinin gazetenin hazırlığını yaptığından mitingi izleyemediğini belirtikten sonra özetle şunları söylüyor!

"Patron büyük bir heyecanla geldi ve mitingde "Erbakan peygamber" diye pankart açıldığını söyledi!

Fotoğraf olup olmadığını sordum!

Fotoğraf olduğunu birazdan geleceğini söyledi!

Ama geç saatlere kadar fotoğraf gelmeyince biz haberi fotoğrafsız olarak verdik!

Ertesi gün gazeteye gelen tepki ve protestolardan böyle bir pankart olmadığını anladık ama iş işten geçmişti!

Erbakan'a karşı böyle haksızlık yapmış ve düzmece haber ile onu milletin gözünden düşürmeye çalışmıştık!"

Gazeteci dostumuz Ahmet Turan Alkan yazısının devamında Erbakan'ın vefatından sonra "Varsa bir hakkım helal olsun" diye yazdığını ama bir okurundan gelen "Ya O'nun sizde hakkı varsa?" sorusu karşısında da içinin sızladığını açıklıyor!

Geçmiş yıllarda Erbakan'a karşı yapılan haksızlıklar ne kadar kötü ve çirkinse şimdi bu haksızlıkları yapanların nedamet duymaları ve içlerinin sızlaması da o kadar iyi ve güzel!

Demek ki vicdanlar hâlâ muhasebe yapabiliyor!

Evet, haksızlık yapılan kişiyle vefatı nedeni ile helalleşememek büyük bir huzursuzluk kaynağı olsa gerek! Keşke Erbakan hocanın sağlığında bu konu gündeme getirilerek kendisinden helallik dilenmiş olsaydı!

Ama olan olmuş!

Şimdi iç sızıları ile baş başa kalma dönemi!

Biz gazeteci dostumuz Ahmet Turan Alkan'ın patronlarının dolduruşu ile yaptığı hatadan dolayı nedamet duymasını ve bunu köşesine taşıyarak okurları ile paylaşmasını samimi bir davranış olarak kabul ediyoruz!

Erbakan hocamızın sağlığında böyle bir konu kendisine aktarılmış olsa hakkını helal edeceği varsayımından hareketle bu itirafı da öyle kabul edip yine hakkını helal edeceğini düşünüyoruz!

Geçmişte yaptıkları haksızlıklardan dolayı böyle üzülen ve içleri sızlayanlara ne mutlu diyoruz!

Ne mutlu diyoruz çünkü biliyoruz ki Ahmet Turan Alkan'dan çok daha büyük haksızlıklara imza atıp da bugün içleri hiç sızlamayan, yüzleri hiç kızarmayan pek çok pişkin adam var! Hâlâ içleri sızlamayan ve yeni haksızlıklar ile Erbakan hocamız hakkında tezviratta bulananlar var!

Bunun için ne mutlu içi sızlayanlara diyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar