NE VAR NE YOK?

Değerli Dostlar,

Youtube da gezinirken yazımın sonunda linkini verdiğim özel bir televizyon kanalındaki programa rastladım. Programın adı NE VAR NE YOK

Bu ismi görünce hafızam beni 30 yıl öncesine götürdü. 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı’dan mezun olur olmaz merhum hocamız Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan’ın arzusu ve hayatımda unutulmazlar listesinde en üstlerde yer alan kurucu genel müdür Dr. Hüseyin Emin Öztürk’ün onayıyla Akra FM’de reklam müdürü olarak çalışmaya başlamıştım.

Bekarlığın ve gençliğin verdiği azim ve kuvvetle mesai mefhumu gözetmeden saatlerce radyomuz için çalışırdık. Barter sistemini radyomuza getirmiştik. Birçok esnafımız ürün karşılığında reklam vermeye başlamışlardı. Bu ürünlere genelde çalışanlar talip olurdu. Ramazan kumanyası gibi ürünler ise çalışanlara hediye edilirdi.

Ürünler çoğalınca bunu nasıl nakite çevirebiliriz diye düşünmeye başladık. Birden aklıma bir fikir geldi ve kıymetli ağabeyim genel müdürüm Hüseyin Emin Öztürk’ün kapısını çaldım ve dedim ki; “Hüseyin Bey, malum reklam karşılığında aldığımız ürünler çoğaldı. Acaba Hüseyin Goncagül’ün programına haftada bir çıksam ve o da bana ‘Kemal NE VAR NE YOK bu hafta? Diye sorsa, ben de elimizdeki ürünleri saysam ve telefonumuzu versek ve sonra onları satsak nasıl olur” dedim.

Çoğu muhteris, kıskanç, çalışanlarının başarısıyla övünemeyen, ve onların güzel tekliflerini gurur meselesi edip reddeden kifayetsiz idarecilerden olmadığı için merhum genel müdürümüz “Çok iyi fikir haftaya hemen başlayın” dedi.

Bu olurun ardından her Pazartesi Hüseyin Goncagül’ün programının arasında stüdyoya giriyordum. Yayın tekrar başladığında da Goncagül “Evet sevgili dinleyiciler şu anda stüdyomuzda reklam müdürümüz Kemal Bozkurt var hemen kendisine soruyoruz Kemal Bey ne var ne yok bu hafta?” derdi.

Ben de “Hüseyin Bey fiskos masası, pimapen, takım elbise … var” diye sayar ve reklam departmanımızın numarasını verir hemen alt kattaki odama koşar adım giderdim.

Daha odama varmadan telefonlar çalmaya başlardı. Hamdolsun aylarca NE VAR NE YOK programı sayesinde nice ürünleri satıp merhum muhasebe müdürümüz Osman Şimşek beye maaş ödemelerinde nakit kolaylığı sağladık.

Merhum Dr. Hüseyin Emin Öztürk ile sadece 3 yıl çalıştım. Ancak ne hikmetse kendisine olan sevgim, saygım, muhabbetim daha sonra artarak devam etti.

Kıymetli Ağabeyim Dr. Hüseyin Emin Öztürk,

Sen ne güzel bir DOSTTUN.

Seni çok özlüyorum.

Şimdi hayatta olsaydın en güzel deprem şiirini sen yazar yüreklerimizi ferahlatırdın.

Kıymetli Ağabeyim,

Ne mutlu sana kurduğun müesseselerin hepsi dimdik ayakta ve hepsi inşaallah kıyamete kadar baki kalır ve hanenize sadaka-i cariye olarak yazılır.

Yüce Allah seni ahirette Efendimiz SAV’in sancağı altında şeyhin M. Es’ad Coşan ve vefatından sadece bir ay evvel cenaze namazını kıldırdığın manevi baban Beykoz’un medarı iftiharı Ali Yalçın ile buluştursun.

Vesselam

https://youtu.be/K46ijsxv4FI

b0a236da-ef8c-42fe-827f-b6661fb3ed29.jpeg5662018a-5faf-444d-8df7-c2f1caed3529.jpega6902b28-68e1-422a-94ee-ccac3d927e28.jpeg410cc8b4-4939-4418-a202-2a9850e1bb40.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum