Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Obama, Bush, Stalin

ABD Başkanı 20 Ocak ta yemin etti. Gerçekten de bütün dünya bu yemin törenini sabırsızlıkla bekliyordu. Ve bu insan celladı Bush devrinin bitmesi normal bir durumdu. Herkes Obama'dan birşeyler bekliyor. Birileri İslam aleminin haksız yere dökülen kanların duracağını baçka birileri dünyada giden iktisadi bunalımın kaldırılmasını ne bileyim bir başkası da farklı olaylarda çözümler  bekliyor

 

          Ben ise dünyada meydana gelen olayları yakından takip eden biri olarak bütün bu söylenenlere çok önem vermiyorum. Çünkü bu olayların kolay kolay çözüleceğine ınanmıyorum Obama'nın kendi gücüyle hakimiyete gelmedigini ve onu hakimiyete getiren güç odaklarının amacına hizmet edeceğini bildiğim için müslüman devletlerinde de barış ve huzur olacağına katiyyen inancım yoktur. Kaldı ki iktisadi bunalımlar çözümlensin. Buna da güvenmiyorum. Çünkü Obama bir konuşmasında ekonomik bunalımla ilgili ondan mucizeler gözlemenin yersiz bir durum olduğunu söyledi.

 

          Yazılarımı takip eden okuyucularım sakın beni yanlış anlamayın ben asla Obama'ya verdiğim değeri Bush'a vermiyorum .Bu asla doğru degildir zaten. Çünkü Bush'a değer vermek benim aptallığım olur. Bu adam *Bush* gözümde yeryuzünün en zalim insanı olarak kalmış durumda. Hatırlıyorum da Buşh gelene kadar bu yeri kalbimde Leninden sonra Sovyetler Birliğinin başkanı olan Iosif Stalin tutmustu. Bunun sebebi ise sadece 1932 yılından 1939 uncu yıla kadar olan zamanda 37 binden fazla Azerbaycan aydınını Türk olduğu için kurşuna dizdi , 100 binden fazla Azerbaycan Türkünü Rusyanın Sibirya bölgesine sürgüne gönderdi. O dönemde tarihin bir daha yetiştiremeyeceği Hüseyn Cavid, Müşfik, Abbas Mirza Şerifzade gibi onbinlerce düşünce insanını sadece Osmanlı Türkçesiyle eserler yazdıkları ve sahnede oynadıkları  için haksız biçimde kurşunlandılar. Bu prosesleri yakından takip eden herkes Stalini dünyanın bir numaralı celladi olarak görmüş durumdalar. Ama artık Bush'u tanıdıktan sonra 60 yıldır dünyanın celladı olarak birinciliği vermeyen Stalin yerini Busha bırakmış durumda. Bu bush stalinden farklı olarak insanları sorgusuz sualsiz toplu olarak katliam denilecek biçimde öldürttü. Bunlardan keyif alarak gezdiği yerlerde göbek atmayı da unutmadan kendine has oyunları insanların hafızasında kaldı.

 

Böyle bir cellattan sonra hakimiyete Obama gibi birinin gelmesi bana göre çok sevindirici bir durumdur. Ve yukarıda dediğim gibi Obamanın neyi değistireceğine değil de en azından Bush gibi olmayacağını umut ediyorum .

 

          Ha unutmadan birşey daha söyleyeyim. Obamanın Amerika tarihinde sonuncu başkan olacağına dair kalbimde büyük bir umud var. Bu adamın tarihinde ilk defa siyahi başkan olarak değil de ABD tarihinde sonuncu başkan olacağına da inanıyorum. Ama ben kahin olmadığım için herşeyi zamana bırakmanın daha doğru olacağını duüşünüyorum. İçimden bir ses ise bazı yorumlarımda yanılmadığım gibi bu yorumumda da yanılmadığımı söylüyor. Ne diyeyim yaşayıp göreceşiz. İnşallah Amerikanın hakimiyeti daha fazla kurban verilmeden biter.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum