Rahmetli de "Batı" demişti

         Komünist, faşist, kapitalist, sağ, sol, emperyalist, antiemperyalist, burjuva, proletarya… Bu sosyal terimler son yüzyılda batı bataklığının yetiştirdiği ve dünyaya ihraç ettiği zehirli zambakların bir kısmının adı. Batı, dünyaya, olaylara, insana, insanlar arası ve devletlerarası ilişkilere maddeci gözle bakar. Batı medeniyeti, Roma, Yunan ve bozulmuş Hristiyanlık üzerine bina edilir. Bu nedenle bunları(Roma, Hristiyanlı ve Yunanı) bilmeden batıyı, batı ve medeniyetini tanımak mümkün değildir. “Roma, Yunan, son asırlarda Avrupa ve şu anda "Yeni Roma" olarak isimlendirilen ABD ve AB, medeniyetlerii iki temel üzerine kuruldu:

           1-ASİMİLASYON: Kendi kültür potasında eriterek, kendine benzetmek ve yok etmek. (Kızılderili, Maya, İnka, Afrika ve dünyanın her köşesinde toplam yüze yakın dil ve medeniyetler bu şekilde yok edildi.)

           2- ELİMİNASYON: Asimilasyonun sonuç vermediği durumda eliminasyon metodu ile açıkça yok etmek. Batı neden asimilasyon ve eliminasyona gidiyor? Çünkü kendilerine güvenleri yok. Batılı düşünürler eserlerinde İslâm medeniyeti karşısında güneşte eriyen kar gibi olacaklarını itiraf ediyorlar. İngiliz tarihçi Toynbee, Türk ve İslâm düşmanı olduğu halde "İslâmiyet insanlığın üzerinde zirvededir" diyebiliyor…”                  

       Ruh, vicdan, merhamet, öbür âlem… Bunlar yoktur Batının kitabında. Bundan dolayı Batı Kültürü ile yetişen milletler acımasızdır, yalancıdır, sahtekârdır, katildir, sömürücüdür, ikiyüzlüdür, çıkarcıdır. 2. Dünya savaşında 50, birinci dünya savaşında 10 milyonun ölmesinden hiç rahatsız olmaz. Tarihte birçok ırkı (Kızılderili-Aztek-İnka-Maya) kökünden kazıyan Batı, günümüzde elan Afrika’da, Ortadoğu’da katliamlarına devam ediyor. Coğrafi olarak Batının dışında kalan, fakat onların propagandasına kapılan diğer medeniyetlerin zavallı çocukları bu ikiyüzlü ve sahtekâr medeniyetin zehrine maruz kaldıklarında onlar gibi düşünmeye, onlar gibi hareket etmeye başlıyorlar.

                             Dünya Ve Hadislere İslam’ının Gözüyle Bakmak
        Dünyaya, dünyayı yaratanın gözüyle bakmayınca sürekli yanılırız. Allah Teâlâ, evreni, zamanı, ahireti sonra da insanı yarattı. İnsanı bu dünyada başıboş bırakmadığını bildirdi. İnsana bu dünyada nasıl davranmasını gerektiğini, ailesi ile toplumla, devletle olan ilişkilerinde uyması gereken kuralları açıkladı. Bu kuralları bilip uygulayan milletler devletler, diğerlerinden daha dengeli ve daha mutlu oldular. Uymayanlar ise başta kendileri olmak üzere ailelerini milletlerini ve tüm dünyayı mahvettiler. 

         Ortadoğu’da şu anda yaşanmakta olan hadiseleri, gelişmeleri, savaşları bu iki medeniyetin gözüyle ayrı ayrı bakarsak gelişmeleri daha iyi değerlendiririz. AB Ülkeleri, ABD, Rusya Batı kültürünün zehir saçan son temsilcileridir. Bu nedenle Ortadoğu’da yaşayan biz Müslümanlar (Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Arap, Acem fark etmez… ) hadiselere İslami gözle bakmazsak,  katil acımasız Batıyı ve onun planlarını bilmezsek daha çok acı çeker, daha çok iç savaşlar yapar, daha çok katliamlar yaşarız. Batı görünürde iki kutuplu görünür, lakin özde birdirler. Kapitalist, komünist, faşist ayırımı, karşılarında Müslümanlar veya batılı olmayan bir medeniyet olmadıkça hüküm fermadır. Batı ne zamanki kendi dışında bir medeniyetle mücadele etmek zorunda kalır o zaman hemen bir araya gelip ittifak küraralar. Bunun en büyük misali Haçl Seferleri ve  2. Dünya savaşıdır. Haçlı seferlerinde tüm gavurlar İslam’a karşı birleştiler. 1. Dünya savaşında Bizimle birlik olan Almanya eğer galip gelseydi Osmanlı topraklarının İngilizlere geçen bölümlerine Almanlar konacaktı.  Güya Kapitalist ABD‘nin en büyük düşmanı Komünist Rusya idi. Lakin 2. Dünya savaşında Komünist Rusya ile kapitalist ABD İtalya’ya ve Almanya’ya karşı nasıl birleşiverdiler. 
           Bu gün aynı gerçekleri Ortadoğu’daki savaşlarda görmekteyiz.  Kapitalist ABD ve AB çalıyor komünist PYD /PKK oynuyor. Kapitalist ABD, katil Esed’i son anda nasıl vurmaktan vazgeçti. ABD ve İsrail yıllardır en büyük düşman ilan ettikleri İran’la nasılda kol kola girdiler. PYD, İran, Şii milisler… Batının münafık yüzünü unutmuş gibi onlarla işbirliği içine giriyorlar, lakin bu grupların bilmesi gereken en önemli gerçek şudur: Batı hilekârdır. Batı ikiyüzlüdür batının tanrısı çıkarıdır. Bu gün sizinle iş tutan bu katiller yarın herhangi bir durumda sizleri anında satarlar. Komünist PKK/PYD, sosyalist KYB ve Goran, güya Şii Haşdişabi ve İran, bu katillerin silahı ile dindaşlarını bölgedaşlarını vuruyorlar. Osmanlı’ya karşı Araplarda aynı yolu izlemişlerdi. Saddam’da bu katillerin rehberliğine inanmıştı. Suud, yıllardır bunlara akıttı paralarını, Türkiye ABD ile NATO’da sürekli müttefik zannetti kendini. Lakin Kıbrıs hadisesinde de Ortadoğu meselesinde de, en son Suriye ve Irakta Hanya’yı Konya’yı öğrendi. “Zebûn-küş, Avrupa Kuvvetten başka hak tanımaz.” Körle yatan şaşı kalkar. Vehasıl Ayıdan dost, kapitalistten, komünistten, faşistten dost olmaz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.