RENKLERİN DÜNYASI

Geçtiğimiz hafta sonu Fatih'te alışverişe çıktım, alışveriş yaparken bir yandan da yeni sezon da neler var diye vitrinlere bakındım. Birkaç yıldır gözde olan fiyonkları bu sezon da çokca göreceğiz. Fiyonkları gömlek, etek, çanta, ayakkabı, pardesü hatta gelinlikler de de görmek mümkün. Bu sezon vitrinler yine rengarenk...
2010 yılının moda renkleri arasında olan kımızı, gri, yeşil, mor ve camel bu yıl da en çok tercih edilen ve beğenilen renkler arasında.
Renkleri kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
KIRMIZI: Kırmızının birden çok tonu var, eğer esmer bir teniniz varsa, koyu kırmızı yada bordo, beyaz tenliyseniz kiraz kırmızısı sizin için yakışan tonlardır. Bilindiği gibi en iddialı, en dikkat çeken renk kırmızıdır. Siyah bir takım giydiğinizde takı ve ayakkabı-çanta rengi seçiminizi kırmızıdan yana kullanarak 2011 kış modasını kendi stilinize uyarlayabilirsiniz.
GRİ: Gri her ten rengine uyum sağlayan, her tene yakışan bir renk. Farklı tonlarıyla bu yılın moda renkleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hem mevsime uyumluluğu, hem de dolabınızdaki diğer renklerle uyum sağlayacağı için alışverişe çıktığınızda gri ve tonlarına ağırlık verin. Kış mevsiminde renkli olmak istiyorsanız ana renk olarak gri, detaylarda ise, kırmızı, pembe, fuşya, yeşil ve mor gibi canlı renkler kullanarak grinin uyumundan faydalanabilisiniz.
 
YEŞİL: Askeri yeşil modası 2010 kış modasında beğenilerek kullanıldığı gibi bu yılda tecih edilen renkler arasında yerini sağlamlaştırdı. Yeşili, deve tüyü, kahverengi ve bejle kullandığınızda güzel bir konbin olduğunu göreceksiniz. Eğer elbisenizde koyu yeşili tecih edecekseniz ceketinizde açık kahverengi ve tonlarını tecih etmelisiniz.


MOR: Mor renklerin en asilidir. Şıklık ve asaletin rengi olan mor, yeni sezonun ışıldayan renkleri arasında. Beyaz tenliyseniz koyu mor, esmer tenliyseniz morun açık tonlarını tercih etmelisiniz. Mor rengini kombinleyeceğiniz renkler; bebe mavisi, gri, açık yeşil ve devetüyüdür.
 
CAMEL: Camel 2011 kış modasının en moda rengi. Özellikle esmer tenlilere çok yakışıyor ve tecih ediliyor. Camel (devetüyü) rengini kırmızı, pembe,mavi, leopar desen veya yeşille kombine edebilirsiniz. Kıyafetleinizde camel rengini tercih ettiyseniz ayakkabı ve çantanızda leopar desen kullanarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
 
Renklerde moda olan tonları sizlerle paylaştım ama bu demek değildir ki; bu renkleri tercih etmeyenler şık olamazlar. Asalet ve zariflik kişiliğinizle özdeşleştiği takdirde renkler ve kıyafet sadece bu güzellikleri tamamlayan ayrıntılara dönüşür. Ve ben biliyorum ki bu yazıyı okuyanlar zaten asaleti ruhlarına sindirmiş insanlar.
 
İnsan olarak biz, özellikle inancımız gereği zaten her zaman temiz, nezaket sahibi ve düzgün görünümlü olmalıyız. Bakmayın günün gereği "moda" adı altında size giyimden bahsetmeme. Siz de benim kadar biliyorsunuz ki; Cihanın en temizi, en güzeli, gül kokulu insanı, Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu sebepten dolayı her şeyde olduğu gibi giyimde de temiz , düzgün ve özenli olmak zorundayız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum