İbrahim DANACILAR

İbrahim DANACILAR

Sahra Rüzgarları ile Savrulmuş, Kimliğini Kaybeden bir Gençlik!

Sahra rüzgarları nedir biliyormusunuz? kuru ve toz yüklü tipik çöl rüzgârıdır. O öyle bir rüzgardırki kapılanı toza bulayıp yok eden, önünde hiçbir insani veya hayvani gücün sabredemiyeceği bir doğa olayıdır. O öyle bir rüzgardırki karşısına çıkanları her kum tanesi arı gibi sakup insan vucudunda derin hasarlar açabilir...

Ey sahra rüzgarlarına savrulmuş kendini, aslını, ecdadını,gerçek görevini unutmuş kapıldığın rüzgara başkalarını'da çeken talihsiz gençlik..

Sen özenle yaratılmadınmı? Yaratılışın insanlağa halife olarak seçilmedinmi.? 

Kalu belada rabbine söz vermedinmi? Sana ne oldu böyle sen rabbinin katında özenle ve eksizksiz yaratıldın...

Senin yaratılışın rabbinin halifesi olman şerefi ile taçlandırıldı. Sen kalu bela berzah aleminden rabbine söz verdin, ve dedin ki; sen benim Rabbimsin ben senin emir ve yasaklarına dünya'ya gelidiğimde uyacağım. Peki ya! sana ne oldu böyle sen buydun işte kendin buydu niye kendini kaybettin?  

Sen bir su damlasından yaratıldın. Senin annen ve baban müslüman olma şerefi ile şereflenip onlardan olma sansını yakaladın. Senin peygamberin alemlerin efendisi kaniatın hürmetine yaratıldığı peygamber, peygamberlerin özenip ümmeti olmasını istediği, cennetin kapılarında ismi yazılan, sıdre-i munta'da Allah.c.c. ile tek görüşme yetkisine sahip, Rabbinin ayetinde buyurduğu ''Biz onu ancak alemlere rahmet olsun diye gönderdik.'' diyen yüce ve kutlu peygamber Hz. Muhammed Mustafa  s.a.v.'in   Ümmeti olma şerefine nail olmadınmı.? Sen bir su damlasından yaratıldın oysa kibir her yerinde, sana nasihat bile ağır geliyor. Gücünün bitmeyeceğini fiziki özeliklerinin baki olduğunu düşünüyorsun. Yazık.. 

Birde zeki olduğunu düşünürsün. Zeki ve halis insanlara meydan okursun. Sen alemlerin efendisinin ağırlığını ve ehemniyeti taşıyamıyorsun getirdiklerine uymuyorsun inandığını ve onu sevdiğini idda edesin birde.. Yazık sana kendini şöyle tart; Sen günümüzdeki Allah dostlarını ne kadar seviyor, onlara ne kadar zaman ayırıyor, anlattıklarına ne kadar uyuyorsan, işte Peygamber efendimiz günümüzde hayatta olsaydı ona o kadar sevicek, o kadar zaman ayıracak, o kadar uyucaktın. Sen günümüzdeki Allah dostlarından dahi haberin yok...

Fakat söze gelince mangalda kül bırakmazsın. Sen alemlerin ona hayran olduğu, bir hurma kütüğünün ona dayanmadığı için aşkıyla ağladığı, bir devenin onun yokluğunda ona duyduğu aşk için aşkından yanarak öldüğü gibi dahi Peygamberine aşık oldunmu hiç.. Yazık.. Sen ancak bir kıza veya bir erkeğe ölümüne aşık olursun değilmi Ey talihsiz genç.. Aslın buydu niye unuttun.. 

Senin ecdadın abdetsiz yere ayak basmaya haya eder, kafası aşağıda yürür, mühmine karşı rahmet ve merhametli, kafire karşı celal ve azamet sahibiydi. Ahlakı kur-an yaşantası sünneti resulullahtı. Rabbinin yolunda olanlara memur olur, karşısındakilere düşman olurdu.

Sen ecdadını unutup, birkaç yüz senelik farklı bir tarihin savunuculuğunu, basiretsiz adamların ifadalerini, ecdadına düşman olanların yaşam felsefesini, ecdadının sana öğrettiği tüm esasları yok edenlerin hizmetkarlığını yaptın. Nasılmı; seni onların davalarından uzaklaştırma çalışmalarına sende uzaklaşarak destekçisi oldun.

Seni uyaranlara malayani işlere duyduğun ehemniyet kadar bir ehemniyet duymadın.  Birde ecdadından konuşulurken yine mangalda kül bırakmazsın ve kendini onların davalarının ferdi görürsün Ey zavallı genç,  ecdadın buydu niye unuttun...

Senin gerçek görevin, Allah'a kul, Resulüne layik ümmet, Allahın dinine hizmetkar olmak değilmiydi...

Ama  sen seni bunlardan uzaklaştıran herşeye sarıldın. Seni bu unsurlara yaklaştırmak isteyenlerden'de kaçtın. Sen bir kızın veya bir erkeğin sanal sevgisine gösterdiğin ilgiyi alakayı, dünyavi işlerine göstermiş olduğun ilgiyi alakayı, gırgır lak lak şamataya gösterdiğin ilgi ve alakayı ve nefsine gösterdiğin ilgi  alaka kadar  Rabbine, peygamberine ve esaslarına tam anlamıyla göstermedin ve halen göstermemekte israr edersin...

Birde doğru biri olduğunu, iyi bir müslüman olduğunu, aslını unutmadığını, ecdadını sevdiğini  yolundan gittiğini, gerçek görevlerinin bilincinde olduğunu idda edersin. 

SEN KİMSİN.. EY KİMLİĞİNİ KAYBEDEN KİŞİ.. KİMSİN SOR KENDİNE..!

Ya kendine gel Rabbine tam anlamıyla dön. Emrolduğun gibi dostdoğru ol.  Esaslarına uy. Malayaniden kaç. İslama ve müslümanlara hizmet et. Faydalı işlerde bulun. Devletine milletine faydalı ol..

Yada Rabbinin senin için hazırladığı dehşetli ve hiç bitmiyecek azaba hem kabirde hem cehennemde hazır ol orayada girecek insan lazım elbet.. Ancak oraya girsen dahi münafık olarak girme...

İŞTE SEÇENEK SENİN SAHRA RÜZGARLARINA SAVRULAN KİŞİ..!

Rabbimizin emir ve yasaklarına uyup, ecdadımızın yolundan gitmek temennisiyle..

Ves... Selam.

İbrahim DANACILAR

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.