Savaşa Gitmiyorsunuz

Demokrasi kavramını öğrenmeden demokratik haklardan yararlanan insanlar olarak her türlü zorbalığı toplum içerisin de görmek normal olmalı.

1970-80-90’lı hayatları her fırsatta aşağıladık bazen de nostaljik duygulara kapılıp ahlayıp vahladık.

Bu yıllar da çocuk olan, genç olan, yaşlı olan kimseler bilir ki insani ilişkilerin tertemiz olduğunu.

Siyasi duygular insan ilişkilerini asla bağlamazdı. Komşu diğer komşunun hangi partiye oy vereceği ile ilgilenmez komşusunun şerefine bakardı.

Kimse kimseye sen sağcısın, solcusun, kominist duygular barındırıyorsun demezdi. Ben hastalandığım vakit kapımı çalar mı? İçerisin de merhamet var mı diye bakardı.

Öyle ayrıştırıldık ki bölüm bölüm bölündük. Ne dini dinledik, ne de sosyal hayatı! Sebebi ise sonu belli olmayacak benlik duyguları.

Benim duygularım doğrudur duygusu ile bölündük. Açıkçası bencillik duygularına kapıldık eğitimden uzak kaldık.

Vatan, için millet için dua edenlerimiz azaldı, herkes kendine dua eder oldu. Evim olsun, amin. Arabam olsun, amin. Diye seccadeler kaldırıldı.

Vatanı, milleti düşünenler bugün evlatlarımızı nasıl askere göndermeyiz duygularına kapılırken, vatan bayrak demeye utanmadı!

Al bayrağı ele almak oysa bu kadar kolay olmamalıydı.

Ötelemek…

Sonrası vicdan meselesi.

Bir tane yakınım kime oy vereceksin demedi, diyemezlerdi deselerdi yakınım olamazlardı.

Partiler ile yakınlık kurmadık kimse ile…

Ben insanların merhametini severken elbette ki insanın ideolojisini de merak ederim, çatışmak için değil kaynaşmak öğrenmek için fikirlerini almak için susar dinlerim.

İnsanı incitmek kolay ama bir insanı insan yapmak seneler alır. Pazar günü gerçekleşecek olan seçime savaşa gider gibi değil! Ülke adına hayır getireceğine inandığımız duygular ile gitmek gerek.

İnsanların haklarına saygısızlık yapmak; insan haklarına ahlaksızlıktır. Gözlemlerim doğrultusun da bir çok insan parti için kul hakkı yedi, kalp kırdı. Onlar adına üzüldüm.

Duam; tatsızlıkların olmaması, hakkımız da hayırlı olanı gönlümüze razı, gönlümüze razı olanı hakkımız da hayırlı etsin Mevlam.

Düşmanlara fırsat verdirmesin! Vatanımızı, milletimizi engin ufaklara çıkaracak kuvvet versin. Birlik beraberliğimizi bozmadan yaşamayı nasip etsin. (Amin.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum