Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

SEÇMENİN FERASETİ

Seçmen gözünden baktığımız da hayli hareketli geçecek bir seçim beklerken oy kullandığım okul ve yeri gördüğümde sanki sonucu belli bir seçim geçirdiğimiz kanaati oluştu.

Müminin ferasetinden korkunuz diyor peygamber efendimiz. Yapılan bu kadar kara propagandaya rağmen paralel yapı, taşeronlar ve bunların yurtdışı efendileri herhalde kafalarını ellerinin arasına alıp şimdi ne yapacağız diye bekliyorlardır.

Seçmen kitlesini iyi yönlendiren Akparti, sağduyulu davranmasını sağlayan BDP ve gözlemlediğim kadar münferit olayların dışına çıkmayan CHP seçmenleri seçimin iyi ve sakin geçmesini sağlamışlardır.

Başbakana, dünya haritasından kendine yer beğen diyenler şimdi ne diyecekler ya da kendilerine gidecek yer bakıyorlar mıdır? Ya da yine bu halk böyle deyip halka her türlü hakareti yapacaklar mıdır?

Bu siyasetçilerin kaçırdığı veya görmek istemediği şey şahsi kanaatim bu halkın feraseti. Şişme balon olan paralel yapıda bunu kaçırdı.

Zannettiler ki kendilerine destek veren dış mihraklar bu halkı ve öngörüsünü aşarak ülkeye istedikleri yönetimi ve yapıyı getirecekler.

Ama göremedikleri ülkenin içinde bulunduğu ekonomik istikrarın getirdiği sağduyu ve halkın feraseti ayrıca liderlerine olan bağlılığın vermiş olduğu güven oluşturmuştur.

Sürprizleri bekleyin demiştim bir önceki yazımda, seçmen tapelere, kasetlere, diğer servis edilen kirli propagandaya rağmen kirli siyaset yapanları elinin tersiyle itmiştir.

Dünyada Türkiye için son cumada yapılan dualar şöyleydi. Ya Rabbi Türkiye’yi âlemi İslam’a önder eyle, Türkiye’yi koru, Recep Tayyip Erdoğan’ı koru.

Türkiye’de sürprizler olacak demiştim. Antalya, Kastamonu, Balıkesir, Van, Hatay illerin de sürprizi yaşadık. Bunların yanında keşke İzmir’de olsaydı ama olmadı. Hayırlısı olsun diyoruz.

Seçmen İzmir’de eğer Akpartiyi seçseydi gerçek hizmeti görecekti ancak yine radikal bir seçim yaparak çağdaş İzmir oluşmasını, adeta bir köy haline gelmiş olan çağın gerisinde kalmış İzmir’e tercih edemedi ne yazık ki.

Bu yerel seçimleri, muhalefette kalmış siyasilerin artık halk karşısında gerçek bir hizmet sunmayı düşünmeli ve siyasi argümanları bu yönde oluşturmalıdırlar.

Toplumsal karşılığı olmayan söylemlerden artık kaçınmaları gerekiyor. Toplumda etkilerini gittikçe yitirdiklerini görmeleri gerekiyor.

Negatif siyasetle bu işin olmadığını görecek feraseti seçmene bakarak geliştirmeleri gerektiğini görmeleri gerekiyor.

Vesselam. Kalın sağlıcakla… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.