SIFIRCI MUSTAFA

Üç büyük İstanbul takımını şampiyon yapan tek antrenör olarak tarihe geçti. Milli takımımızı Avrupa Şampiyonasında da ikinci tura yükselten ilk antrenör oldu. G.Saray’ın başındayken de o zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupasında yine yarı finale çıkarak kulüp bazındaki ülkemizin en büyük başarısını elde etti.

 

Başörtülüler İran’a gitsin dedi kısmete bakınki antrenör olarak kendisi İran’a gitti. Türk futbolünde asıl devrimi yapan Jupp Derwall’in yardımcılığını yaparak kariyerinin başlamasını sağladı.

 

17 yıl Altay’da oynadı, 12 golle en az gol atarak gol kralı oldu. Kornerden en çok gol atan futbolcu olarak bilindi. Atatürk’ün öldüğü tarihte doğduğundan kendisine Mustafa ismi verildi.

 

***

Kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Nam-ı diğer Büyük Mustafa (Mustafa Denizli). Evet Mustaf Denizli’nin son yıllarda artık yeni bir ünvanı var. Oda SIFIRCI MUSTAFA. Zira Zat-ı Şahaneleri bügüne kadar altısı Fenerbahçe ile ve ikisi Beşiktaş ile 8 Şampiyonlar ligi maçında SIFIR çekti.

 

Sayın Denizli dışında 8 maçta SIFIR çeken başka bir teknik direktör olup olmadığını dikkatli okuyucularım haber verirse seviniriz.

 

***

Sayın Denizli, artık takke düştü kel göründü. Tamam üç takımı da şampiyon yaptınız, kabul ancak herkes biliyorki şampiyon yaptığınız üç ayrı takım hem o dönemlerde en iyi kadroya sahipti, hem de rakipleri en kötü sezonlarını geçiriyorlardı.

 

Aslında bu duruma düşmeniz ilahi takdir diyebiliriz. Zira geçen yıl Ertuğrul Sağlam dolu dizgin götürdüğü takımı bir maç kaybetti diye sıf zatınıza kapı açılsın diye istifaya zorlandı ve kendisi de onuruyla istifa etti. Ancak akabinde çalıştırdığı Bursaspor ile sizden daha fazla puan aldı ve bu yıl da durum değişmedi.

 

***

Anlı şanlı medyamız çifte standartlığına Mustafa Denizli örneğinde de devam ediyor. Haftalardır maç kaznamayan, bırakın kazanmayı, gol atamayan geçen yılın iki kupalı şampiyon takımının (üstelik Nihat gibi bir yıldız takviyeli) teknik direktörü hala görevde duruyor ve hiç kimse birşey diyemiyor. Denizli eğer kariyerini berbat bir şekilde bitirmek istemiyor ve gerçekten tarihe geçmek istiyorsa; seneye bir Anadolu takımını çalıştırsın; şampiyon yapsın bizde o zaman kendisinden özür dileyelim.

 

Aynı durum Sinyor Fatih Terim içinde geçerli. İki kez ülkemizi dünya kupasından eden bu çok başarılı!! Teknik direktör 550 milletvekiline meydan okuyarak o az!! maaşını almaya, milli takım da hüsranları oynamaya devam ediyor.

 

***

SIFIRCI Mustafa ile Sinyor Terim’e üstün başarılarının!! devamını diliyor, at gözlüğü takan medyamıza da Ertuğrul Sağlam’ı namazı ve tesettürlü eşiyle, Şenol Güneş’i de saçları ve takım elbsisiyle değil; gittikleri her takımda başarıdan başarıya koşuşlarıyla görsünler diyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum