Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - Allah En Büyüktür, Adaletsiz Hukuk, Medya

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 1

Selam ve merhaba,

"Allahu ekber" Ne Demektir?

 

Sanıldığı gibi "Allahu ekber", "Allah büyüktür" demek değildir; "Allahu ekber", "Allah en büyüktür" demektir. İşte bunun bilincinde olan bir müslüman, mümince yaşar ve hayatını anlamlandırır. Evet, Allah en büyüktür, en yücedir, en önceliklidir; hiç kimse veya hiçbir şey O'ndan öncelikli olmamalıdır bir müslüman için. Müslüman bir kişi veya toplum, her gün ezanlarla "Allahu ekber" diye haykırıyor fakat bunun gereğini yapmıyorsa, o kişi veya toplum zilletten kurtulamaz. Hayatınızı yalnızca Allah'a adayın; size O'ndan çok iyilik edip nimet bahşeden yoktur. İbadet Allah'a teşekkür etmektir, yani şükretmektir; şükretmeyenin yani nankör olanın ne değeri olabilir ki?..

 

Adaletsiz Hukuk Tedavi Eden Değil Hasta Eden Doktor/Tıp Gibidir

 

Hekimin görevi nedir? Hastayı iyileştirmek, hastalığı tedavi etmek. Bunun tersini yapan doktor nedir? Alçak! Yani hastasına şifa yerine zehir veren doktor, hem mesleğine hem de hastasına ihanet etmektedir. Aynı şekilde, hukuk/adalet dağıtması için var olan ve kendisine başvurulan yargı, şu veya bu sebeple (mesela kemalizm gibi çağdışı bir ideolojiyle kendini sınırlayarak) adaletsiz bir hüküm veriyorsa, bu varlık sebebine ihanettir. Hakimlerin görevi mevcut hukuk sistemine göre karar vermek değildir, adalete bağlı kalarak karar vermektir; eğer mevcut hukuk sistemi evrensel adalet ilkeleriyle çelişiyorsa, şerefli bir hakimin yapması gereken zulme alet olmak değil görevinden istifa etmektir. Mesela "Başörtülüler öldürülecek!" diye bir kanun olsaydı, şerefli bir hukukçunun görevi bunu uygulamak değil istifa etmek olurdu. Aynı şekilde "Başörtülüler kamudan dışlanacak!" dendiğinde bunu uygulamak zulme alet olmaktır, haklar demek olan hukuku ayaklar altına almaktır. Meslek ahlakından yoksun hakimler adaleti tesis edemez, adalet ise mülkün temeli olduğundan zalim bir idare ayakta kalamaz; şöyle veya böyle, içten veya dıştan, çürür, çöker gider. Kısaca: Hekimin görevi hastayı tedavi etmek, hakimin görevi de adaleti sağlamaktır; hastasını zehirleyen doktorun şerefi olamazsa, insanlara zulmedilmesinde aracı olan hakimlerin olabilir mi? İdeolojisine göre karar veren hiçbir hakim adaletli olamaz.

 

"Yandaş Medya" mı, "Kalleş Medya" mı?

 

Yandaş medya olmak kalleş medya olmaktan iyidir. En iyisi ise kendi çizgisini koruyup tarafsız (objektif, nesnel) olmaktır. Kalleş medya nedir? İdeolojisinin veya patronunun çıkarı için gerçekleri çarpıtan, iftira veya karalama kampanyaları düzenleyen, gündemi saptıran, adaletten değil zulümden yana olan medyadır. Medya bir iletişim aracıdır; basın-yayın organları muhataplarıyla konuşurlar, elbette her konuşma gibi aslolan doğruyu söylemektir. Dolayısı ile muhatabına yalan söyleyen, gerçeklere aykırı yayın yapan medya yalancıdır, aldatandır, meslek ahlakından yoksundur, yani "kalleş medya"dır diyebiliriz.


Bir Ayet

« Allah'a çağıran, salih amel işleyen ve "Kuşkusuz ben müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kimdir? » (Fussilet, 41/33)

Bir Hadis (İslam, İman ve İhsan Hakkında)

 “İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına, Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehâdet etmen, namaz kılman, zekât vermen, Ramazan orucu tutman, gücün yettiği takdirde Beytullah’a haccetmendir.”
“(İman;) Allah’a, meleklerine, kitablarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Kadere yani hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna da inanmandır.”
“İhsan, Allah’ı sanki gözlerinle görüyormuşsun gibi Allah’a ibadet etmendir. Sen O’nu görmesen de O seni görüyor.”

(Buhârî, Müslim, İbnu Mâce, Nesâî, Ebû Dâvud, Tirmizî)

Seçkin'ce

"Her an bir fırsattır, yeniden başlamak için."

 www.dunyaislamgunu.org

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum