Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye

Kış geldi. Sıcak evlerimizde Suriye’deki acıyı ne kadar hissedebiliyoruz.

Suriye’de iki yıla yakın bir süreden beri kan akmaya devam ediyor. Uluslararası kamuoyu Suriye konusunda ayak sürüyor. Beşar Esed yönetiminin zulmüne son verilmesi için hiçbir ülke Türkiye kadar, elini taşın altına sokmuyor.

4 milyon Suriyeli evinden ocağından uzaklaşmış durumda. 600 bin Suriye komşu ülkelere sığındı. Bunlardan 150 bini Türkiye’de.

Geride kalan Suriyeliler bir yandan ölümle, bir taraftan da açıkla karşı karşıya.

Türkiye gündeminde yeteri kadar ağırlığı hissedilemeyen Suriye meselesinde ekmek sıkıntısı had safhaya ulaşınca Suriye’ye yardım konusu yeniden ele alındı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (İDSB) öncülüğünde başlatılan kampanyaya, şimdiden ülkemizin önde gelen çok sayıda yardım kuruluşu destek veriyor. Bütün STK’ların, irtibat halinde oldukları gönüllü ve destekçilerine Suriye’ye yardım için çağrıda bulunmaları ve teşvikçi olmaları beklenir.

Kampanyaya şimdiden ülkemizin önde gelen çok sayıda yardım kuruluşu destek veriyor. Bütün STK’ların, irtibat halinde oldukları gönüllülerine ve destekçilerine Suriye’ye yardım için çağrıda bulunmaları, teşvikçi olmaları bekleniyor.

Anadolu Ajansı’nın birçok dilde hazırladığı haberlerle bütün dünyaya duyurduğu kampanya için özel bir web sitesi hazırlandı: http://www.suriyeicinbirekmek.com

Kampanya için hazırlanan sitede ekmek ve battaniye ihtiyacına vurgu yapıldı..

İşte Suriye için çağrı notları;

Kış geldi. Suriye için bir ekmek bir battaniye..

Kış geldi…

Suriye’de savaşın ortasında yaşanan insanlık dramı daha da kötüleşti.

Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti

Televizyonlarda Suriye sorunu siyasi, jeopolitik, dini, mezhebi ve daha bir çok süslü konu etrafında tartışılırken, kış geldi yağmur yağdı. Islanıyorlar, soğuk var yakacak bitti, battaniye yok.

Hayatın acı gerçeği tüm tartışmaların ötesinde karışımızda duruyor.

Suriyeli bu yaşlı mülteci kadın yiyecek bir ekmek ve ısınacak bir battaniye bekliyor.

Kim olduğunuz önemli değil, yardım edin, kış geldi.

BİZ KİMİZ, BU KAMPANYAYI KİM DÜZENLİYOR, TOPLANAN YARDIMLAR NE OLACAK?

Biz insanlık dramının yaşandığı Suriye’de bir derde derman olmak için çaba gösteren insanlarız. Tüm tartışmalardan, tüm taraflardan uzak, sadece kışın zor şartlarında hayatlarını devam ettirmeye çalışan Suriyeli sivillere ayrım yapmadan yardım etmeye çalışıyoruz.

Sayıları her geçen gün artan onlarca sivil toplum örgütü, bu kampanyaya ortak afiş ve sloganla destek veriyor. Kimse bu kampanyanın bireysel sahibi değil ama herkes ortağı. Her kesimden sivil toplum kuruluşlarına ve kişilere bu platform açıktır.

Bu kampanyaya destek veren kuruluşların ortak iletişim platformu www.suriyeicinbirekmek.com ya da www.breadforsyria.com adresleridir. Kampanyaya destek veren her kuruluş bu sitede logosuyla temsil edilir. Logolara tıkladığınızda, o kuruluşun sitesine yönlendirilirsiniz.

TOPLANAN YARDIMLAR NE OLACAK?

Kampanyada toplanacak yardımlar en hızlı şekilde Lübnan, Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ve Suriye içinde dağınık yerlerde yaşamaya çalışan sivil halka ulaştırılmaya çalışılacaktır.

Türkiye sınırları içindeki kamplarda yaşayanların ihtiyaçları, Türk Kızılayı ve hükümeti tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle en zor şartlarda olanlar, Suriye içinde bulunan Suriye hükümetinin yardım götürülmesine izin vermediği sivil halktır. Kış şartlarına uygun olmayan barınma ortamlarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan bu insanların en temel ihtiyacı olan ekmeği bulmak çok zorlaşmış durumda. Günde ancak bir öğün yemek verilebilmektedir. Yardımların öncelikli hedefi bu sivil halktır. Yardımlar yerlerine ulaştıkça, bu sitede "haberler" bölümünde duyurulacaktır.

NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?

BAĞIŞTA BULUNUN

Bu kampanyaya destek veren sivil toplum örgütlerinden birinin banka hesap numaralarına bağışta bulunun.

Bu kurumların ofislerine giderek nakit yardımda bulunun.

SMS hesaplarına mesajla bağış yapın.

AYNİ YARDIMDA BULUNUN

Kışın çok gerekli olan, başta ekmek olmak üzere dayanıklı gıda maddeleri yardımında bulunun. KULLANILMAMIŞ battaniye ve kışlık giyecek temin edin. Bunları kampanyaya destek veren yardım kuruluşlarından birine ulaştırın.

KAMPANYAYA İLETİŞİM DESTEĞİ VERİN

Bu kampanyanın duyurulması, bilinmesi ve yardımların toplanması için gönüllü olun. Bir yardım kuruluşuyla irtibata geçin, sahada aktif çalışın. Sahada çalışma imkanınız yoksa, sosyal medyada, iletişim platformlarında sürekli duyuru ve tanıtım yapın.

DUA EDİN

Hiçbir şey yapamıyorsanız, bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin.

Suriye için yardım çağrısı böyle. Daha ayrıntılı bilgi ve haberler için http://www.suriyeicinbirekmek.com adresi ziyaret edilebilir.

Hiç değilse evinizdeki her fert için bir battaniye, aileniz tüm fertlerinin hayrı olmak üzere 1 çuval un bağışlayabilirsiniz. Un desteğini her ay bir çuval olarak devam ettirilmesi uygun olacaktır.

İmkânları el verenler için elbette daha fazlasını yapmalarını tavsiye ederiz.

 

recebkocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.