Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Terörle Mücadele Zaafiyeti, İdeolojiler Yabancılaştırır

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 30

Terörle Mücadele Uzman Birliklerle Olur, İdeolojiler Yabancılaştırır

 

Bir Haftada 3 Şehit, Peki Sorumlu Kim?

 

Hakkari’de bir haftada 3 şehit verildi; ikisi aynı yerde patlayan ve teröristlerce yerleştirilmiş iki mayın sebebiyle, biri de Dağlıca’da teröristlerin çatışmaya girmesi sebebiyle. Çatışmaya giren bu teröristler de gece karanlığından faydalanıp kaçmışlar. Başbakan da Genelkurmay Başkanı’na telgraf çekip başsağlığı dilemiş.

Evet Başbakan, Genelkurmay Başkanı’ndan ve diğer ilgili komutanlardan hesap soracağına, neden askerlerimize sahip çıkmıyorsunuz, neden askerlerimiz şehit oluyor, neden teröristlere önlem almıyorsunuz, size askerliği ben mi öğreteceğim, size vatan ve vatanın evlatları nasıl korunur ben mi göstereceğim diye hesap sormak yerine, başsağlığı dilemekle yetiniyor.

Milli Savunma Bakanı da ortalıkta görünmüyor; birçok darbe planı ortaya çıkıyor, birçok emekli ve görevli asker tutuklanıyor, birçok terör eylemi gerçekleşiyor, birçok kayıp yaşanıyor fakat Milli Savunma Bakanı ortalıkta yok, ne olaylara müdahil oluyor ne de bir açıklama yapıyor. Acaba maaşını gönül rahatlığıyla alabiliyor mu? Acaba Başbakan bu saçmalığa neden katlanıyor, bu millete böyle bir savunma bakanını nasıl reva görebiliyor? İşi ehline vermek lazım, ehil olmayanı da işbaşında tutmamak lazım.

Anlaşılan Başbakan da, Milli Savunma Bakanı da ilgililere hesap sormuyor, bu durumda milletin bir ferdi olarak, millet adına biz soralım:

Ey yetkililer, teröristlere daha ne kadar askerlerimizi öldürteceksiniz? Daha ne kadar teröristler o bölgede rahatça dolaşmayı sürdürecek? Daha ne kadar özel kuvvetleri değil sıradan askerleri teröristlerle çatışmaya göndereceksiniz? Sizin göreviniz vatanı ve vatandaşı savunmak olduğuna göre, neden görevinizi layıkıyla yapmıyorsunuz? Sizin göreviniz teröristlere engel olmak iken, neden engel olmuyorsunuz? Sizin teröristlere operasyon yapmanız gerekirken, neden onlar size operasyon yapabiliyor, hem de aynı bölgede, peşpeşe, birkaç kez? Daha ne kadar size emanet edilen canları bu şekilde heba edeceksiniz? Her asker, ailelerinin ve bu milletin size bir emanetidir, millet askere, asker size emanettir; emanete ihanet etmeyin, sahip çıkın, koruyun.

 

İdeolojiler Yabancılaştırır, İdeolojiler Uzaklaştırır

 

Bir işin ustası varken, üstadı varken, uzmanı varken başkasına sorulmaz. Hayatın nasıl yaşanacağının en güzel örneği de peygamberlerdir ve onların yolunu takip etmek gerekir.

Batıda uydurulmuş yabancı ideolojileri benimsemek ve savunmak yerine, öze dönmek gerekir. İnsan yanında bir örnek varsa, onu takip eder; bizim örneğimiz de Hz. Muhammed (s.a.v.) iken başkasını takip etmeye gerek yoktur.

Mesela işinin uzmanı bir tarihçi dururken, tarih konusunu başkasına sormaya gerek yoktur. Biz emin değil miyiz, iman etmiyor muyuz Hz. Muhammed’e ve İslam’a? Öyleyse başka bir öndere ve yola gerek yoktur.

Diğer tüm yollar bizi İslam’a yaklaştırmıyorsa uzaklaştırıyor demektir. İdeolojiler (kapitalizm, komünizm, liberalizm, sosyalizm, kemalizm, milliyetçilik vb) insan uydurmasıdır, bir veya birkaç kişinin oluşturduğu bütünsel çözüm öneren öğretilerdir, fakat hepsi de başarısızdır, hepsi de noksandır; bu da hak dinin yani İslam’ın insan eseri olmadığını ispatlamaktadır.

 

* * *

 

Kuran Meali

 

« Şüphesiz Allah katında din İslam’dır. Kitap verilmiş olanlar (Ehli Kitap), kendilerine ilim geldikten sonra sırf aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.

Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: “Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah’a teslim ettim.” Kendilerine kitap verilenlere ve ümmilere (kitap ehli olmayanlara, müşriklere) de ki: “Siz de İslâm’ı kabul ettiniz mi?” Eğer İslâm’a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir. » (Al-i İmran, 3/19-20)

 

Hâdis-i Şerif

 

“Sizden biri dua edince “Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb! Dilersen bana rahmet et!” demesin. Bilâkis, azimle (kesin bir üslupla) istesin, zira Allah Teâlâ Hazretleri’ni kimse icbâr edemez.”

 

(Buhârî, Müslim, Muvattâ, Tirmizî, Ebû Dâvud, İbnu Mâce)

 

Seçkin'ce

 

“Cennet sevgi, rıza, esenlik ve mutluluk yurdudur; yolu ise imandan geçer.”

 

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.