Tilkiden Aslan Köleden Sultan Olmaz

          Milletlerin huyları asırlar içinde oluşur. Milletlerin ve  devletlerin tıpkı insanlar gibi karakterleri vardır. devletlerin ömürleri insanlarınkine göre çok uzundur. Devletlerde insanlar gibi doğarlar, büyürler, ölürler. Kiminin ömrü uzun kiminin ömrü ise kısadır.

            Devletlerden çok azı İmparatorluk doruğuna yükselebilir. Kolay değildir devlet düzlüğünden geçip imparatorluk yokuşlarını tırmanarak cihan devleti zirvesinde otağ kurmak.Rabbe şükür ki milletimiz bu zirvelerde 400 sene gibi uzun bir dönem CİHAN İMPARATORLUĞU sancağını dalgalandırmıştır. Araplar Abbasi,İtalyanlar Roma devleti döneminde ve uzun asırlar boyu, İngilizler ise Birinci Dünya savaşı sonlarına kadar kısa bir süre, dünyada imparatorluk unvanını taşımıştır.  Ruslar, Çinliler ve Almanlar  bölgesel diyebileceğimiz imparatorluklar kurmuşlardır.  

          Milletlerin de insanlar gibi huyları vardır. Tilki huylu olanda vardır, sırtlan huylu olanda. Ayı ruhu taşıyanlarda mevcuttur, yılan gibi sinsi ve ısırgan olanlarda. Başlıktaki hükme şunları da ekleye biriz.  Sadece tilkiden değil, çakaldan, sırtlandan, tavşandan, koyundan da aslan olmaz. Sadece köle ruhu taşıyandan değil,  korkak olandan,  cimriden, hasisten, bencilden, riyakârdan da, ne sultan olur, ne padişah, ne hakan, ne kağan. Tıpkı bunun gibi kargadan bülbül, ısırgan otundan gül, eşekten de küheylan olmaz. Arslanın(Osmanlının) hükmünün zayi olduğu günden beri dünya, Aslanın gücüne, aslanı merhametine, aslanın vefasıa muhtaç yaşıyor. Dünya bu fetret yıllarında Tilkiyi de (İNG) Gördü Ayıyıda.(RUSYA). SON YÜZ ELLİ YILDIR ÇAKAL SÜRÜLERİNİN (ABD, AB)HAKİM OLDUĞU DÜNYA ne huzur gördü ne düzen.  Kültürümüzde edebiyatımızda bu gerçekleri açıklayan, anlatan onlarca söz,yüzlerce hikâye vardır.

                                    Bizler Batı Kompleksi İle Büyüyen Nesilleriz
          Bizler, yani Müslümanlar, yani Türkler ve diğer Müslüman kavimler, asırlardır büyük bir kompleksin içinde debelenip durmaktayız. Serapa bir aşağılık duygusu şarkı/İslam’ı içten içe sürekli kemirmekte. “Yılgın horoz huyu” benliğimizi kaplamış, eziklik bir türlü yakamızı bırakmıyor. Askeri alanda, sanatta, sporda, siyasette, bilimde… Hülasa her alanda Batıya karşı tedavisi olmayan bir yenilmişlik, dermanı olmayan bir eziklik içinde yaşıyoruz. “Ne varsa Batıda var”, “gâvurun dini kendine ama…” “gâvur yapıyor kardeşim” “Amerika’ya karşı kimse duramaz, o gâvurla savaşılmaz …” gibi cümleler her gün onlarca kez tekrarlanır şarkın sokaklarında. Pekiyi bu yargılar, bu sözler gerçek değil mi? Elbette gerçeklik payı var lakin tümü doğru değil. Çünkü bizler karga, tilki, köle değiliz. Daha düne adar dünyanın sultanı, cihanın efendisi idik. Batı dediğimiz kavimler henüz yıkanmayı bilmezken, bir kısmı da su ile temizlenmeyi günah sayarken biz Müslümanlar, temizliği imanın bir parçası sayıyor, abdest almadan yani maddi manevi temizliği yapmadan Allah huzuruna çıkmayacağımız gerçeğini bir umde olarak yaşıyorduk. Şimdi göklere çıkardığımız çağdaş uygar modern dediğimiz batı daha dün yani 1944 lerde birbirini öyle boğazladı ki bu büyük savaşta(2.dünya savaşı) 50 milyon gâvur öldü. Bu çağdaş! Batı tüm Afrikayı tüm Asyayı öyle sömürdü öyle soydu ki bu kıtalarda yaşayan milyonlarca insan yüzlerce devlet bir türlü kendine gelemiyor. Bu çağdaşlar bu gün bile Afganistan’da 3 milyona yakın Müslümanı, Irakta 1,5 milyon, Suriyede 500 bin Müslümanın ölümüne sebep oldular.  Batının çağdaşlığı insanlık anlayışı işte böyledir. Çağdaşlık, modernlik, insan hakları, eşitlik, demokrasi… Sadece birere kelimedir aslında. Uygulamada bu sözlerin bir değeri yoktur.  Onlar böyle lakin bize de bir şeyler oldu: Aslan aslanlığını unuttu, Tilkiye, ayıya, sırtlana özenir oldu.  Millet öz kültürünü yitirdi. İşler ters döndü. Şairin deyimi ile ;

Bâd-ı hazân esti bağlar bozuldu 
Gülistânda katmer güller kalmadı 
Şecerler kırıldı bârlar üzüldü 
Tutunacak dahî dallar kalmadı
Petekler kurudu ballar kalmadı

                                 ÇARE ASLAN OLDUĞUMUZU HATIRLAMAKTA

           Çare, ne yapıp edip bu tilki huyunu terk etmek. Tavuk olmadığımız hatırlayarak tekrar kartal huyumuzu kanatlarımıza yükleyerek  mavi göklerin hakimi olmak.  Allah tela Kuranında Hz Musa ile Firavun mücadelesini anlatırken asırlarca Mısırlıların boyunduruğunda yaşayan İsrail oğullarının özüne işleyen kölelik ruhundan vazgeçmediklerini vazgeçemeyeceklerini anlattıktan sonra Musa peygambere onları ( köle ruhlu İsrail Oğullarını) kırk yıl sahralarda gezdirmesini istemiş. Niye, çünkü bu tilki huylular, bu köle ruhlular, bırakın devlet kurup yönetmeyi kendilerini bile idare etmekten aciz bir ruh dünyasına sahiptiler. Bu eziklerin, bu tilki huyluların, bu çakal ruhluların, bu sırtlan ahlakına sahip neslin yerine doğuştan hür, küçükken ezilmemiş (enikken boğulmamış) yılgın horoz huyu taşımayan, Arslan huyu ile bezenmiş bir neslin büyümesi beklenmiş.

          Günümüz Türkiye’sinde yaşayan bizler de  Tanzimat Dönemi ile birlikte resmen başlayan ve günümüzde de devam eden bu ruh hali ile yaşamaktaydık. Batıya ya karşı “eziklik” içinde yaşıyor olmamız kendimize gelmemizi biteviye engelliyordu. Kurtuluş savaşında şöyle kendimize gelir gibi olduk. Lakin batıcı politikalar milleti tekrar içine kapadı. Batıyı yenilmez görme hastalığı tekrar nüksetti. Allaha şükür 30 seneye yakındır bir silkinme, bir kendine gelme var ülkemizde. Hatırlıyorum da Galatasaray antrenörü olarak görev yaptığı sırada Mustafa Denizli şöyle bir cümle kurmuştu; “Türkiye’de 10 lig şampiyonu olmaktansa, Avrupa’da bir kez şampiyon olmak daha değerlidir.” Ve bu ruhla takımını sahaya sürmüştü Denizli. Yine G Saray UEFA VE SÜPER Kupayı kazanınca futboldaki ezikliğimiz sona ermişti. Daha dün Fenerbahçe, Manchester’i rahatça yendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın” ONE MİNUTE ile başlattığı “ Dünya 5 ten büyüktür” sözüyle devam ettirdiği ve son günlerde ABD ye AB ye attığı fırçalarla zirveye çıkarttığı bu yol, bizi bu kompleksten kurtaracaktır. İnşallah içimizdeki BATI KULLARI da bu hastalıktan tez zamanda kurtulurlar da mazideki şanlı günlere tekrar döneriz. Aksi takdirde zalim, katil, ikiyüzlü, emperyalist, bencil, kan emici, sırtlan ayı, tilki... BATI, dünyayı ve kendini berhava edecektir. Bu günler Dünyanın  aslanını beklediği günler, bilelim. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.