TÜRK ASLA SOYKIRIM YAPMADI!

TÜRK ASLA SOYKIRIM YAPMADI!

Batı Göktürk Devleti, kendi içindeki Türgişler tarafından yıkılınca, devleti oluşturan ONOK'lar (On esas kabile) dağıldı..

Oğuzlarında olduğu bir kısmı Kang'lıların liderliğindeki KANGAR (KENGER) birliğini kurdu.

Daha sonra bu birlik dağılırken hakim unsur Hazarlara geçti...

Dukak bey, bağlı bulunduğu vassal Oğuz Yabgu devleti adına Hazar İmparatorluğunda Ordu Komutanı üst düzey bir paşa idi, 

Oğlu Selçuk bey de aynı şekilde ordu da Binbaşı rütbesinde başarılı bir subaydı.

İslam ile müşerref olunca, o dönemde hala şaman olan Oğuz yabgusu Kara Arslan yabgu ile araları bozuldu.

Oğuz yabgusu Karahanlılar ile anlaşıp Selçuk bey ve ordusuna saldırınca, perslerle akraba bir kavim olan SOGD'ların devleti SAMANİLER, Selçuk beye ve Müslüman Oğuzlara kucak açtı. Merv şehrine yerleştirdi.

Zamanla Oğuzların ve diğer Türklerin hızla müslümanlaşmasına sebep oldular. Horasan, Müslüman Türklerin vatanı oldu.

Samaniler zamanla zayıflayıp Karahanlılar tarafından yıkılınca Selçuklular iktidarı ele aldılar. Oğuz halkı ile Sogd halkı birbirine karıştı. Hakim unsur Türkler olduğundan sogdlarda Türkleştiler..

Tuğrul bey bütün İran'ı fethetti ve başkent olarak REY şehrini kurdu (bugünkü Tahran). Kabri de oradadır. Oğuzlar İran'ın her yerine yerleştiler ve oradaki yerel halkla karıştılar ve Türkleştirdiler. Halen İran'ın 60% dan fazlası Türkçe konuşur.

1071 le Anadolu'ya akın eden Oğuzlar, çok kısa sürede bütün Anadolu'yu fethettiler, yerleştiler. Yerel Kadim Halk, Oğuzlarla birlikte İslam ile şereflendi, Türkleşti. Anadolu'da ki yerel halk hiç bir zaman yunanlı değildi, hepsi farklı milletlerdendi, frig, luvi, hitit, hatti, urartu, mitanni, galat vb... Rum denilmesinin sebebi roma imparatorluğuna tabi olmalarından dolayı idi. Dilleri hepsinin farklı idi, genel olarak yaygın bir şekilde luvice konuşulurdu, romalılar zamanında anlaşma dili olarak latince konuşulurdu, roma bölündükten sonra 580 lerde doğu roma imparatoru Heraklius tarafından anlaşma dili olarak herkese yunanca konuşulması mecburi kılındı. Anadoluda konuşulmaya çalışılan dil hiç bir zaman yunanca gibi olamadı, karışık bir dil oldu ona da rumca denildi. ve bu Rumlar, Bizansın zulmünden Müslüman Türkler sayesinde kurtuldular.

Balkanlar ve Kafkaslar, hakeza, müslüman Türkler sayesinde gerçek özgürlüklerine kavuştular, Osmanlılar, hiç bir millete dini ve dili yüzünden baskı yapmadı zulmetmedi.

Eğer baskı, zulüm veya SOYKIRIM olsaydı, bugün Osmanlı coğrafyasında bir tane ermeni, yunanlı, sırp, bulgar vb kalmazdı.

Bugün Türkiye de DNA araştırmaları yapıldığında, çok farklı etnisitelere ait renkli bir mozaik olduğu görülüyor, bu bizim SOYKIRIM değil ENTEGRASYON yaptığımızı gösterir. 

Aynı araştırmayı ingiltere de beyaz ingilizlere yaptığınızda 93% anglo saxon çıkıyor...  yani oraya vardıklarında keltleri tamamen katlettiklerini anlayabiliyorsunuz.

hakeza, amerika da oranın asıl sahibi kızılderili yerliler sistematik bir SOYKIRIMA tabi tutuldular. koca amerika da kızılderili görmek çok zor...

Fransızların Cezayir ve Ruanda başta olmak üzere, Tüm Afrika da yaptığı SOYKIRIM ve SOYGUN u unutmak mümkün değildir. 

Belçika'nın Kongo da, İspanyolların Orta ve Güney Amerika da  yaptıkları SOYKIRIM ve Zulüm hala kanlı hatıralar olarak unutulmadı. 

Balkanlarda 1900 yılında 14 milyon Müslüman yaşıyordu, çoğunluğu da Türk idi. balkan savaşları ve 1. Dünya savaşı sonrasında, 1918 yılında 4 Milyon Müslüman nüfus kalmıştı. 10 Milyon nereye gitti?

Ermenistan diye, kadim Revan Hanlığı topraklarını ermenilere peşkeş çektiler, orada çoğunluk müslüman Türk halkı idi ve bugün ermenistan da bir tane bile müslüman Türk yaşamıyor !

Türk demek, İnsaf ve Vicdan demektir... İnsanlık demektir... Türkiye'ye soykırım yaftasını yapıştırmak isteyen yabancılar ve onların yerli işbirlikçilerine Rabbim fırsat vermesin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum