Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

Türkiye'ye saldıran Gülan Avcı'ya İsveçli uzmandan Okkalı cevap!

İsveç Dışişleri ve Türkiye’den KA-DER isimli Sivil toplum Kuruluşunun işbirliği ile aralarında AKP, CHP, MHP ve BDP ‘den 5 kadın milletvekillerinin de bulunduğu toplam 21 kadın siyasetçi ve KA-DER mensubu Stockholm’de Beş günlük yoğun bir görüşme trafiğinde bulundu.  Bu görüşmelerin bir kısmına katılmak isteyen eski Halk Partisi (Folk Partiet) Milletvekili Gülen Avcı’nın toplantılara alınmamasına sert tepki gösterdi. İsveç basınına verdiği demeçte, Toplantılara katılamamasının ardında Türk hükümeti ve Büyükelçiliğinin olduğunu iddia ederek, Türkiye’ye suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

Bunun üzerine İsveç Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak, Programın bütün inisiyatifinin İsveç dışişlerine ait olduğunu ve önceden belirlenen kurallara göre, KA-DER İsimli Sivil toplum örgütüyle yapılacak programlara katılacak bayanların milletvekili olma şartı arandığını ve Gülan Avcı’nın şuan itibariye milletvekili olmadığını bu nedenle de bu toplantılara alınamadığını belirtti.

Bu tartışmalara sözde Ermeni Soykırımının en çok savunanlardan biri olan Sosyal Demokrat parti milletvekili Carina Hägg’de katıldı. Bu olaylar karşısında Gülan Avcı’ya arka çıkan bir yazı kaleme alan Hägg, Atatürk’ten başlayarak bugünkü Hükümete kadar önyargılı ve taraflı eleştirilerini sıraladıktan sonra Gülan Avcı’ya haksızlık yapıldığını iddia etti.

Soykırımının en çok savunanlardan biri olan Sosyal Demokrat parti milletvekili Carina Hägg’in taraflı yazısına İsveç'in eski İstanbul Başkonsolosu ve Ortadoğu uzmanı İngmar Karlsson’dan okkalı bir cevap geldi.

Carina Hägg’ Yazısını Facebook’taki sosyal paylaşım sitesinde yayınladıktan sonra altına eleştiri yorumu yazan Karlsson,’’ Gülen Avcı Yabancı karşıtı parti(SD)nin favori liberali. Çünkü her iki tarafta aynı ideolojiyi savunuyor. Avcı’ Kürdistan sadece Kürtlerin’, Yabancı karşıtı patide,’ İsveç sadece İsveçlilerin’’diyor. Avcı’nın kocası daha militan, O da ‘’Amerika Irak’tan çıkmasın, İran’ı da işgal etsin’’ diyor.

İsveç Parlamentosu'nda 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımlayan tasarının kabulünde Halk Partisi'nin Türkiye göçmeni eski Milletvekili Gülan Avcı'nın verdiği 'Evet' oyu etkili olmuştu. Her defasında Türkiye’de Ermenilerin soy kırıma uğradığını savunan Avcı, Şimdilerde de Kürt kardeşlerimizin soykırıma uğradığını söyleyerek, İsveç kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Karlsson’un belirttiği gibi Gülan Avcı ile İsveçli kocası liberal geçiniyor, biri faşist söylemlerle Türkiye’ye saldırıyor. Diğeride gizli İslam düşmanlığı yaparak Amerika’nın Müslüman ülkesi Irak’ta kalmasını, diğer Müslüman ülke İran’a girmesini savunuyor… Ama unuttukları bir şey var! Avrupa eski Avrupa değil, Türkiye’de eski Türkiye değil. Avrupa ülkelerinde eskisi gibi Türkiye karşıtlığı prim yapmıyor. İngmar Karlsson gibi toplumun önde gelen uzmanları da gerekli cevabı vererek bunların iç yüzünü ortaya koyuyor…

 FACEBOOK'TAKİ YORUMUN ORJİNAL HALİ

 Carina Hägg

http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/29/ud-stoppade-inte-pekgul

isvec.jpg

Artikel av Carina Hägg - UD stoppade inte Pekgul - Turkiet bestämmer inte vem som ska gå på seminarier i Sverige

isvec.20110930014356.jpg

 Ingmar Karlsson  Gulan Avci är SDs favoritliberal. Enligt partiorganet Sverigedemokraten har de samma inställning. Kurdstan åt kurderna, Sverige åt svenskarna. Maken är mera militant: Jag säger inte USA ut ur Irak, jag säger USA in i İran

 

 

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum