Prof. İhsan IŞIK

Prof. İhsan IŞIK

Tüzmen'den Amerika'ya Selam

Geçtiğimiz haftalarda eski Devlet Bakanımız Sn. Kürşad Tüzmen bey, Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM)’nın misafiri olmuştu.

Bu tarihi buluşma esnasında Türkiye’de olduğum için siyasetin bu renkli ve civan delikanlısını yakından tanıma fırsatını kaçırmıştım.

Sn. Tüzmen şu an 200’un üzerinde resmi üyesi bulunan ATCOM’un yapmış olduğu çalışmaları değerlendirirken, bu kadar kişinin aynı çatı altında buluşmasının önemli olduğunu vurgulamış ve bizimle tanışmak istediğini dile getirmis.

 kursattuzmen2.jpg

Ankara’ya yolum düştüğünde kendilerine bir iade-i ziyaret ve teşekkür fırsatı buldum. Kendileriyle Balgat’taki ofisinde görüştük.

Odası çok renkliydi. Aldığı bir sürü ödüller yanında, en güzel enstantane odanın ucundaki gemi direksiyonuydu. Bir kaptan köşkü şeklindeydi. Ayrıca, her yer deniz altında çekilmiş fotoğraf kareleriyle doluydu. Biz odada kendisini beklerken birden zıpkın gibi kendisini karşımızda bulduk. Hala yerinde duramayan bir görüntüsü vardı.

Başarıyla idare ettiği dış ticaret müsteşarlığından sonra, sanki teknik direktörü onu alkışlatmak için maç bitmeden oyundan almış gibiydi. Kim bilir, belki de onu daha önemli maçlar için kenara çekmişti.

Kürşat Bey de antremansız kalmamak için, deniz altı ve yer üstü maceralardan sonra şimdi de havaya el atmış. Pilotluk derslerini bitirmek üzereymis. Ona göre: “Türkiye havadan daha güzel görünüyor”.

Mersin gibi karma karışık bir vilayette, Antep performansını yakalamaya çalışıyor. Anlaşılan Adana’lıları daha çok kızdıracak. Antep milletvekili iken, şehre önemli katkıları olmuş ve Adana’lıların gıptasını çekmişti. Şimdi de Mersin’in gerisinde kalmaktan korkuyor Adana.

kursattuzmen1.jpg

Kendisiyle Amerika’yı ve ATCOM’u konuştuk. Arkadaşlardan çok etkilendiğini ve çok sıcak bir ortam bulduğunu bildirdi. Bundan sonra ATCOM’un bir sempatizani olarak her zaman etrafta olacağı sözünü verdi ve bizlere başarılar diledi.

Gençlere verdiğimiz önem için de ayrıca teşekkür etti. Güçlü bir Türkiyenin güçlü bir diyasporaya ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bizim şahsımızda tüm Türk Amerikan toplumuna selamlarını gönderdi. Bizler de sizin adınıza bu selamı aldık:

Aleyküm Selam Sayın Bakanım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.