Üçü Bir Arada

İçimiz yanıyor, Türkiye’min dört bir köşesinden yangın haberleri geliyor. Bodrum, Aydın,, Alanya, Marmaris, Kütahya, Kocaeli, Adana, Karaman, Kayseri, Mersin, Antalya yanıyor. Bir taraftan Korana Salgını bir taraftan sel felaket haberleri  içimizi yakıyor.

Bu kumpası yapanlar bu dünyada nefes almamalı. Ülkem duman içinde kaldı nefes alamamak. 3 vatandaş vefat etti. Kabul edilemez durum biran önce bu yangınları çıkaranlar tesbit edilmeli. Yangınlara meal vermemek adına, tedbirlere ağırlık verilmeli piknik alanlarına kısıtlama getirilmeli yanıcı alet ve edevat kullanımına dur denilmeli.

Yeri geliyorsa ormanlarımıza insan sokmamalıyız.

whatsapp-image-2021-07-29-at-22-57-41.jpeg

Ormanlar benim kırmızı noktam bu hassasiyetimizi tüm insanlara geçirmeliyiz. Cezaları görünür hale getirip  topraklarımızı, ağaçlarımızı, masum hayvanlarımızı korumalıyız. Bu yangında kaç masum hayvan can verdi acaba? Hepsi de biz insanların sorumluluğundaydı, üzgünüm.

whatsapp-image-2021-07-29-at-22-50-13.jpeg

Bir diğer konu korana adı altında büyük algı operasyonu yapılıyor. Halkı kin ve düşmanlık  tahrik ve aşağılama suçu doğurtan suçlar işleniliyor.. Geçtiğimiz günlerde Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanın açıklamasında aşı  olmayana ekmek yok demesi. Ülkeyi ikiye böler devletimiz biran önce bu şirket ve sendikalara uyarı yapmalıdır.

Aşı olmayan insanları korana virüsü yaymakla suçlamak akıl ve mantığın kabul etmediği bir durumdur.. Aşı olmayan insanlar Korana testi yaptırdığını kim söyledi? Vaka sayısını artıran insanların aşı olmayan insanların olduğunu söyleyen hangi kurul?

Aşı konusunda halk kısıtlamalarla, göz korkutmalarıyla aşılama yapmanın kime ne faydası olacak.

Aşılama yapılmadan önce halkın sağlığı dikkate alınmalıdır. Korku, sıkıntı, stres insana zarardan başka kar sağlamamaktadır.

Her birey aklın ve mantığın kavuştuğu doğru kararı almalıdır. Aşıdan önce halk beden sağlığına dikkat edilse. Vücuda takviye gıdalar söylense.. Aşının verdiği ve vereceği yan etkiler gözönüne alınmalı  geçici kararlarla toplumun ferahı düşünülmemelidir.. Halk aşı olmakta çekiniyorsa eğer ağız yolu İle alınan ilaçlar geliştirilse mesela belki de bir çok kimse bu ilacı bekliyor kim bilir.

whatsapp-image-2021-07-29-at-22-50-15.jpeg

Fırıncılara gelsin bu sözüm ekmek vermezseniz  halkımız pasta yer... Bencede vermeyin ekmek felan obezite oranımız düşsün.. Çöpe atılan ekmek oranımızda düşer. Ülke ekonomisi halk sağlığı yerini bulur vesselam.

Bir diğer konumuzda Avrupa hayali ile yola çıkan mülteci kardeşlerimizin içler acısı durumları. Onlara sadece yar ve yardımcıları olsun demek istiyorum..

whatsapp-image-2021-07-29-at-22-50-14.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.