Vakit ayırmak

Vakit ayırmak Son zamanlarda yaşanan Traji komik olaylardan başınızı kaldırıp hiç etrafınıza baktınız mı? Sizi bilmem ama ben bakmadım. Deniz Feneri, Başbakan'ın Doğan grubuna açtığı savaş, Doğan grubunun buna cevabı, muhalefetin muhalefet etme çabaları, ABD'deki ekonomik kriz, petrol çıktı dolar düştü… vs vs vs Şimdi siz okurlarımıza bir tavsiyede bulunacağım. Kaldırın başınızı tüm bu dünya meşgalelerinden. Silkinip dönün kendinize. Hayatınızda neler kaybediyorsunuz ? Hayatınızda nelerden mahrum kalıyorsunuz? Kim ne demiş? Ne der? Nasıl bakarlar?

Bu sorular hayatımızı öylesine yönetir hale gelmiş ki biz kendimizi yaşamaktan çok uzaklaşmış ve hep başkalarının hayatlarını yaşar olmuşuz. Uzun zamandır düşüncelerimden bile attığım bir gerçekle geçtiğimiz günlerde yüzleşmek zorunda kaldım. Zorunda kaldım çünkü elimden gelse o yüzleşmeyi bile yapmaya cesaretim olmazdı. Ben hayatıma, duygularıma, nefretime, isteklerime ve hatta kendime bile vakit ayırmıyormuşum. Hayatın koşturmasında dünyevi kazanımlar için bir yarışın içinde sürekli tur atıp duruyormuşum. Para kazanmak için çalışmak, çalışmak için de sevdiklerinden ve kendinden vazgeçmek zorundaymışsın bunu fark ettim. Silkinip kendime geldiğimde de nelerden vazgeçtiğimi anlamaya başladım.

Siz hiç sabahları güne kendiniz için uyandınız mı? Bugün kendim için neler yapacağım dediniz mi? Tabii ki bizi yaradana karşı sorumluluklarımızı kastetmiyorum(onlar sorgusuz ve sualsiz yapılacak şeyler). Sadece içinizden geldiğince yaşamaktan bahsediyorum. Bugün işe gitmeyeceğim, sadece evladıma vakit ayıracağım. Bugün ütü yapmak istemiyorum giysilerimi kırışık giymek istiyorum herkese rağmen dediniz mi? Bugün yemek yapmayacağım akşam peynir ekmek ne bulduk onu yiyelim kararını verdiniz mi? Bugün milyarlarda kazansam bu toplantıya girmeyeceğim dediniz mi? Bugün ben boğaz kenarına inip sadece hayal kuracağım dediniz mi? Bugünlerde hayal kurup o hayallerinizle tatlı telaşlar yaşadınız mı? Vel hasılı kelam bu soruyu hiç kendinize sordunuz mu? Ben kendim için ne zaman yaşadım? Ben sordum ve hayatımda yolunda giden bir çok şeyin bir anda alt üst olduğunu gördüm. Hayat o sıkı bağlarıyla sizi mengene gibi sarmış ve siz ondan kurtulamıyorsunuz. Onu yapma, bunu yapma, o ne der? Bu nasıl bakar? Ay ayıp, aa öyle şey olur mu? Elalem ne der? Millete karşı olur mu hiç? İşte hayatımızı yöneten kelimeler bunlar.

Bir kez bu kelimelere karşı savaş açın bakın hayatınızda neler değişecek…

YA DA NELER DEĞİŞMEMEK İÇİN SİZİ DEĞİŞTİRECEK.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum