Yarım Doktor Candan Yarım Hoca İmandan Eder

 

Bilgi eger faydalı ise güzeldir…

Kötü bilgiden Allah´a sığınırız…

 

Bizde duyduğumuz herşeye hemen inanma sedromu vardır. Duyduğumuz doğru yanlış bilgileri onaylamasını, hayata geçirmesini severiz. Doğruluk payı var mı yok mu pek umrumuzda olmaz aslında. Mantık süzgecini pek kullanmayız. İşimize geleni alır gelmeyeni saf dışı bırakırız.

En can alıcı konu ise çocuklara „Uslu durmazsan Allah seni taş yapar“ , „Allah seni yakar“ ikazıdır. Merhametlilerin en merhametlisi olan Mevla, hangi masum çocuğu taş yapacak veya yapmış?.

Allah aşkına, Siz hangi Allah´tan bahsediyorsunuz?

Merhamet sevmektir, affetmektir yeri geldiğinde hoşgörmektir. Merhamet duygusu insanın en güzel sermayesidir. Rahman olan Zat (c.c.) Kuran-i Kerim´de bir çok yerde ondan sözetmiştir.

Böyle bir Zat, hangi çocuğu yakabilir? Nasıl azgın ateş ile cezalandırabilir ki?

Hangi mantığa hangi ayete sığar bu?

Hem; "Allah merhametini yüz parçaya ayırdı. Doksan dokuz parçasını kendi yanında tuttu. Bir parçasını yeryüzüne indirdi. İşte bu bir parça rahmet sebebiyle yaratıklar birbirine merhamet eder." (Buhari, Edeb, 19) buyurmamış mıydı merhamet Peygamberi?

Hem günahımız ne kadar büyük olsa da affının daha büyük olduğunu hatırlatarak tövbe kapısını ardına kadar açtıgını bildirmedimi hepimize?

Kirlenen yüreklerimizi bir tevbe ile tertemiz yapmamıza müsaade veren Allah, hangi çocuğu sırf işlediği kusur yüzünden taş yapsın?

Çok dikkat edelim bu tür cümleler kurarken, çünkü Allah´ın ayetleri ile bağdaşmıyor.

Çocuklarımıza dini ve ahlaki eğitimi verirken kullandığımız cümlelere özenle dikkat edelim. Araştıralım doğru bilgi edilelim.

Bir gün çocuk annesine: ‘’Anne ben Peygamberimizi Allah’tan daha çok seviyorum.’’ der. Annesi:‘’Niçin?’’ diye sorunca: ‘’Onun cehennemi yok! Kimseyi yakmıyor da ondan.’’cevabını verir.    

 

Anne ve yavrusu arasında geçen diyalog çok vahim ve düşündürücüdür. Aileler adeta çocuklarını ikâz ederken Allah (c.c) resmen koz olarak kullanıyorlar.

Bu cümleyi duyan taze beyin bunu birşekilde nakşeder. Bilincaltında Allah´ı „yakan, taş yapan, merhametsiz“ gibi sıfatlar ile tanımlar.

Onlara yaratıcısını sevdirecek cümleler kullansak daha verimli olmaz mı?

Fıtratı gereği çocuklar Allah´ı yakından tanımak isterler. O nerede? Şimdi ne yapıyor? gibi sorular sorarlar. Merak duygusu yaratılıştan gelen temel bir duygudur.

Çocuklar fıtrat olarak duyduklarına inanmaya  meyyaldirler. Hal böyleyken çocuğunuza „Allah yakar“ derseniz çocuk haliyle Yaratıcısını cezalandırıcı olarak tanıyacaktır.

Küçük çocukları cehenneminde yakan Allah’ı hangi çocuk sever?

Onlara Allah ile gönül bağı kurmalarında yardımcı olmalıyız.

Onları cennete yaklaştırmak gerekir. Böylece çocuk, kendisini çok seven ve üstünlüklerle donatan yaratıcıyı severek onun yarattığı herşeyi sever. Hayata ilâhi nazar ile bakar.

Eğer böyle davranmayıp aksini uygularsak, çocuğumuzu Allah´tan uzaklaştırırız.

Bu da çocuğumuzun dünya ve ahiretini perişan eder.

Saygılar Efendim

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.