Yok aslında birbirimizden farkımız

Sevgili habername okurları hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum

Eskilerin hesabıyla bugun itibariyle kıs mevsimine girmis bulunmaktayız her mevsimin bir guzelligi vardır. Guzel yurdumun en guzel tarafı 4 mevsimi yasayan ender bir cografdayız. Mevsim kıs olmasına ragmen ulkemin guneyinde bahar esintileri, dogusunda kar taneleri, kuzeyinde yagmur taneleri  gormek mumkun. Boyle bir cografyada oluncada hayatı dolu dolu ve renkli yasıyorsunuz..canınız ne istiyor ve cekiyorsa bulabiliyorsunuz. Ecdadımıza ne kadar dua etsek azdır bu guzel vatanı bize emanet ettikleri icin ve gene bu guzel vatan ugruna canlarını feda eden nice kahramanlarımızı ve aziz sehitlerimize de  Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu kadar guzellik bir arada olunca da gundemde cok farklı hareketli ve hızlı degismekte.

Mevsim kıs ama gundem yaz sıcagi gibi hareketli ekonomide siyasette sosyal hayatta her noktada mutlaka gundemi olusturan olaylarla karsılasmaktayız.

Hukumetin  ileri bir demokrasi ileri bir ekonomi ve refah bir yasam kalitesi icin attigi adımlar toplumsal mutabakatı saglamak ve hedef olarak 2023 yılında dunya da ilk 10 buyuk ekonomi arasında yer almaktır. Bu nedenle onumuzde duran ve gecmisten gelen sorunlarin ustesinden gelmek ve bu sorunları kamuoyu onunde acık ve net bir sekilde ortaya koymaktir. Bu nedenlede kamuoyunda bilinen birtakim acilimlara yer verildi. Alevi acilimi Kurt acilimı ve buna benzer daha bircok acilım gundemimize girmis bulunmakta.

Tam da bu noktadan hareketle birkac gun once sivil dayanisma platformunun onculugunde Istanbul Legacy Ottoman hotelinde ulkenin bircok farklı cografyasından bu konuyla ilgili yazarlar  dusunurler ve stk ların onde gelenleri dini ve siyasi kanaat onderleri bir araya geldi. 2 gun suren bu calistay bugune dek katildigim en keyifli ve en genis mutabakatli bir calistay oldu. Cok farkli sesler olmasina ragmen guzel fikirler ortaya ciktı anlasildi ki en buyuk sorunumuz iletisim eksikligi ortak dilin ve kavramlarin yanlis kullanildigi ,empatiden uzak oldugumuz gibi eksikliklerimizin farkina vardik. 1000 yildir ayni cografya da beraberce kardesce yasayan bu iki millet aslinda birbirinden ayrılmaz et ve tırnak gibi ic ice gecmis  yek vucut olmus bir millet olmusuz. Konusmacilar ozellikle birlik ve beraberlik uzerine vurgu yaptılar ama temel sorunlardan en onemlisi 1789 fransiz ihtilaliyle basliyan milliyetcilik akimının zamanla ayrismaya yolactigini ayni cografyada butunlesmis halkları ayristirmaya sebep verdigini cumhuriyetin kurulusundan kisa bir sure sonrada hukumetinde turkiye cografyasında yasayan tum halkı tek bir millet tek bir ulus ve tek bir kalıba sokma cabasının bugune dek onarılmaz sorunları beraberinde getirdigini ifade ettiler. Bir yandan TRT 6 kurtce yayın yaparken  bir taraftanda mahkemelerde kurtce diline bilinmiyen bir dil gibi yaklasimlar dogrusu anlasilir gibi degil. Hakikatende bu yonuyle baktigimizda ve cercevede degerlendirdigimizde bu sorun bu haliyle cozulmeyecektir.  Avrupa birlige dogru giderken biz neden ayrisalim bu vatani hep beraber daha ileriye goturmek var iken  yanlis politikalar ve soylemlerle vakit kaybetmiyelim ortak degerler uzerinde uzlasalim birbirimizi sevelim sevgi dilini her alanda konusalim gelistirelim yok aslinda birbirimizden farkimiz; farkimiz bizim zenginligimizdir. Dusuncemiz budur.

Haksızlıga karsı hep beraber duralım sesimiz gur cikaralım haklıya haklı haksıza haksiz demeyi ogrenmeliyiz. Bir atasozumuzle bugunku yazımı nihayetlendireyim.

Mazlumların rızası olmadan zalimler size zulmedez.

vesselam

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum