Sevda TÜRKÜSEV

Sevda TÜRKÜSEV

Yüzüğü Takınca Hürrem mi Olacağız…

Yüzüğü Takınca Hürrem mi Olacağız…

 

Dizi başladı kıyamet koptu, sonra millet eylemleri sindirdi ve başladılar Hürrem’in takılarını gündeme getirmeye. Şimdi sokakta ki nerdeyse 10 kadından beşinde Hürrem yüzüklerini görmeniz mümkün.

 

Fakat benim anlayamadığım şu; Gerçek Hürrem yüzüğü 95,000 dolar ken bunun 700 lira olanlarını takmak hangi duygunun hazzını yaşatıyor?

 

Bu yüzüklerin altını pırlantası sahtesi kısacası her türlüsü çıktı ve insanlar deli gibi alıyor.

 

Hayır, bu yüzükleri takınca kadına ne oluyor?

Tabi ki bende her kadın gibi mücevheri severim ve bende sahip olmak isterim ama Hürrem sultan yüzüğünü takmak bana ne anlam katacak diye düşünürüm. Zaten zengini için bu yüzüğü almak mesele değil, yani güç gösterisi yapacak değil çünkü etrafındaki herkes o güce sahip olduğunu biliyor. Fakat gerçek değerinin çok altındaki sadece şeklen ve görsel olaraka benzeyen taklitlerini değersizlerini takanların kime neyi ispat ettiklerini çok merak ediyorum doğrusu…

 

Ayrıca bu “Muhteşem Yüzyıl” dizisini protesto edenlere de ayrıca hayret ettim.

 

Neden?

 

Tabi ki tarihimizi korumalı ve sahip çıkmalıyız ama toplum ahlakını bozan bunca dizi bunda film bunca reklam bunca etkinlik varken neden sadece çok ses getirecek şekilde bu dizi için kanal kapılarına dayandılar?

 

Geçmişimizi korumak güzel ama geleceğimiz bizim önümüzdeki süreç olduğuna göre, özellikle değer yargılarının bu kadar yozlaştığı ahlakın yerle bir olduğu şu dönemde bunları destekleyen milleti gençliği yoldan çıkaran yapımlara neden bu kadar sesli tepki vermiyoruz?

 

Yoksa işimize gelene tepki verip işimize gelmeyenlere tepki vermiyor muyuz?

 

İnsanların kendi gerçek hayatlarını unutup dizilerde ki hayatlara nasıl ayak uydurup hatta dizilerle yaşamaya başladıklarını görüyoruz.

 

İnsanlar kendi dertlerini bıraktılar, Öyle bir geçer zamanki de ki Osman için ağlıyorlar…

İnsanlar Hanımın çiftliğin de ki hasatlar için ver yansın yapıyorlar…

Fatma gülün suçunu sorgularken böyle şeyleri desteklerken nasıl bir suç işlediklerinin farkına varmadan yaşıyorlar…

 Ve millet yemeğe ekmek bulamazken pazardan dahi olsa Hürrem sultan yüzüğünü alıp parmağına takıp dolaşıyorlar…

 

Demek ki çoğumuzun psikolojisi???????

 

Yüzük takmakla sultan olunacaksa evimi satıp hemen bir antede ben alayım ama hayatın gerçeklerini bizzat yaşamış birisi olarak gerçeklerin hiçte öyle olmadığını bildiğim için ayağımı yorganıma göre uzatıyorum doğrusu…

 

Evet, maalesef dizler deki hayatlar toplumun büyük kesiminin yaşam biçimi oldu çıktı ve bu gidişat bizi ancak daha fazla mutsuzluğa götürür çünkü: Dizilerdeki kahramanların üzüntülerine üzülürken ve sevinçlerine sevinirken kendi hayatımızdaki üzüntü ve sevinçlerin farkına varmadan yaşıyor olduğumuzun farkında bile değiliz…

 

www.sevdaturkusev.com

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum