CİNDORUK SİYASETİ

DP Genel Başkanı Sayın Cindoruk AK partiyi darbelerden korkmakla bir nevi suçladığı beyanında Ak partinin yorulduğu için darbelerden korktuğunu beyan ediyor. www.habername.com da yayınlanan haberle ilgili bir yorumum olmuştu.

CİNDORUK SİYASETİ

Sayın Cindoruk AKP'yi darbelerden korkmakla suçluyor. Kendisi korkmuyor, çünkü darbe ile 6 kere gitmiş 7 kere gelmiş Demirel’in gölgesinde olduğu için korkmasına gerek yok. Arkası sağlam. Ona hiç bir şey olmaz. DP'nin başına nasıl Demirel'in bir işareti ile şıp diye geçiverdi ise bundan böyle de şıp diye iktidar oluverir. Ne de olsa CİN.

Bu yorumu biraz açıp konuyu derinlemesine analiz etmek istedim.

Yalova’dan kazandığı belediye başkanlığı seçimi öncesi yani yerel seçimlerden önce Cindoruk DP’den km.lerce uzaktı. Belki de içinden şeytan görsün yüzlerini diyordu. Ama ne oldu ise Süleyman SOYLU’nun bir il  belediye başkanlığı (YALOVA) kazanması ile oluverdi. Yani henüz DP ölmemiş ve bir umut vardı. Derhal ne yapıp edip bu nemayı kapmalı idi. Demirel işaret etti ve Cindoruk DP’nin başına oturuverdi. Süleyman Soylu’nun çırpınışlarını kimse duymadı bile.

Sayın Cindoruk darbelerin ne manaya geldiğini iyi bilmeli. 1960 ihtilalinde Rahmetli Menderes’in avukatlığını yapmış biri olarak ne demek istediğimi sanırım anlayacaktır. Bir başbakan ve 2 bakanın darbeciler tarafından nasıl ipte sallandırıldığını hatırlar mı acaba. Yoksa duruşma bitince bavulunu toplayıp gözlerden ırak bir köşeye mi çekilmiştir. Darbeden korkmasına gerek yok. Çünkü kendisi hiçbir zaman ipte sallanmak gibi bir riskin altında değildi. O sadece avukattı. Risk başkasınındı.

12 Eylülde de herhangi bir riski yoktu. Şimdi de herhangi bir riski yok. Nede olsa dip yapmış bir parti henüz canlanmaya başladığı zaman ele geçiriverdi. Kimse ona hesap sormaz. Bir kağıt parçasının ona bir zararı dokunmaz. 1960 ihtilalindeki avukatlığı kadar rahat. Kılı bile kıpırdamaz. Süleyman SOYLU partiyi kaptırdığına mı yansın. Bütün başarıları başarısızlıklarına payanda  yapan çıkar çevrelerine mi ..?  orasını bilemem.

Anavatan Partililer Cindoruk’a fazla yanaşmayın. Elinizdekini avucunuzdakini alıverir. O’nun kimin talebesi olduğunu unutmayın. Bütün sülalesi hortumcu iken kılı kıpırdamayan, aile fotoğrafındaki 17 kişinin tamamı yargılandığı halde kendisine kimsenin dokunamadığı Büyük Ombudsman’ın talebesidir O.  

DP biraz palazlanırsa kimin genel başkan oluvereceğini anlarsın Sayın Cindoruk. DYP Genel Başkanlığı hayalleri kurup Tansu Çiller’e kaptırdığın günleri de unuttun mu acaba.

İnternette biraz araştırma yaparsanız Cindoruk’un ihtilaller hakkında daha önce neler söylediğini,  şimdi neler söylemediğini bulabilirsiniz.[1] Örnek linki deneyebilirsiniz.

Sayın Cindoruk AK Partiyi kuruntulu buluyormuş. Bende kendisini buruntulu buluyorum. Muhtemelen hazımsızlıktan  midesi buruluyordur.

Ahmet TÜRKAN

ahmetturkan@gmail.com


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.