Dikkat Namazsızlık Gribi Var!!!

Bazı verilere göre her gün ülkemizde yaklaşık bin kişi vefat ediyor.En iyi anket sonuçlarına göre ülkemizde düzenli olarak beş vakit namaz kılanların oranı % 30 civarında.
Yani her gün yedi yüz kişi namazsız olarak Rabbine gidiyor.  
Sevgili Peygamberimizin sav bizlere haber verdiğine göre ahirette ilk hesaba çekileceğimiz amelimiz namazdır.Namaz baraj sorusudur.Namazdan barajı geçenin işinin kolay olacağını bizlere bildiriyor.
Peki, her gün vefat edenler içinde namazını kılamayan yüzlerce kardeşimiz var. Ahirette karşılaşacakları çetin bir hesap var. Neden Müslümanlar bu konuda bir tedbir almazlar?
Söyler misiniz bana her gün domuz gribinden yedi yüz kişi vefat etse yer yerinden oynar mı oynamaz mı? Bütün basın yayın organları bu haberi manşetten verir mi vermez mi? Peki namazsızlık gribiyle yanan bunca kardeşimiz varken neden haber yapılmaz?
Neden bu konuda gerekli tedbirler alınmaz?
Neden namazsızlık gribine karşı insanlarımız korunmaz ve bu hastalığa yakalanmasınlar diye uyarılmaz? Namazsızlık gribinin tehlikesi, domuz gribinden daha mı azdır? Allah korusun imanlı bir Müslüman her türlü tedbire karşılık bu hastalığa yakalansa ve de tedavi edilemeden vefat etse umulur ki Rabbinin mükâfatına kavuşur.
Peki, namazsızlık gribiyle gidenin durumu ne olacak hiç düşündük mü?
Yukarıdaki satırları çok ağır bulan dostlar olabilir.
Ama bu konuda birbirimizi uyarmamız gerekiyor.
Dostun hayırlısı, unuttuğunda hatırlatandır diye haber vermiş Sevgili Peygamberimiz sav.
Biz de bütün sevdiklerimizi bu tehlikeli hastalığa karşı uyarmalıyız.Tedavisi için gerekli tedbirleri almalıyız.Yoksa Allah korusun kendi elimizle kendimizi ve sevdiklerimizi ateşe hazırlamış oluruz. Bu ne büyük bir tehlikedir. 
Asr-ı Saadette vefat etmek üzere olan bir gencin dili tutulur.Yakınları kelime-i şehadeti söyleyemeden gitmesinden korkarlar ve Allah Rasulü’nden sav yardım istemeye giderler. Dili tutulan gencin haberini verip yardım talebinde bulunduklarında Allah Rasülü’nün sav ilk sorduğu soru: 
— Namazını kılar mıydı?
Evet, cevabını alınca o gencin yardımına koşar.
Burada dikkatimizi çeken en önemli nokta, yardıma gitmeden önce Efendimizin sav sorduğu ilk sorudur.Demek ki Allah Rasulü’nün yardımına mazhar olabilmek için namazımıza dikkat etmemiz gerekiyor.
Yüce Rabbimiz Müddessir Suresinde cennetliklerle cehennemlikleri konuşturuyor.
Gelin onu da birlikte okuyalım.Namazsızlık hastalığına yakalananların akıbetini bizlere haber veriyor. İşin ciddiyetini anlamamız açısından çok önemli bir haberdir.
İşte o sahne: 
Her nefis kazandığına bağlıdır. Ancak bahtiyar olan (defteri sağından verilen)ler böyle değildir. (İman edip iyi amelleriyle kurtulmuşlardır.)  (Onlar) cennetlerdedirler. Onlar suçlulara: “Sizi kavurucu ateşe sokan nedir?” (diye uzaktan sorarlar.) (Günahkârlar) derler ki: “Biz namaz kılanlardan değildik. Yoksula yedirmezdik. (Kur’an’ın buyruklarını bırakıp, batıl şeylere) dalanlarla beraber biz de dalardık.”“Ceza gününü yalan sayardık, nihayet (bu halde iken) bize (gelmesi) kesin olan (ölüm) gelip çattı.”[1] 
Nasıl yaşarsak öyle öleceğiz.
Namazsız bir hayat süren namazda canını cananına teslim edecek değil ya. Hep güzel örnekleri ilk nesilde zannederiz. Günümüzde de bu güzel örnekleri görmek mümkün. Fatih Camiinin emekli imamlarından Cemal Hoca, bir Cuma günü camiye gelen çocuklara şeker verirken can emanetini Rabbine teslim eder.
Ne güzel bir ölüm. Allah’ın evinde, abdestliyken, namazı beklerken, namaza gelen çocukları sevindirmek için onlara ikram ederken, minik yüreklere cami aşısı yaparken Rabbe kavuşmak ne muhteşem bir tablo.
Allah cc cümlemize nasip eylesin. Amin.  
Güzel bir ibret toblosu izlemek isteyenler için:http://www.videofaz.com/boyle-olmek-istermisiniz.html             
Bir başka güzel haber de, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan 27 yaşındaki polis memurunun namazda Rabbine yürümesiydi. Üç aylık evli olan ve bir yıldır havalimanında görev yapan Erzurumlu Bünyamin Bütün kardeşimiz son noktayı namazda koymuş. Bunun neresi güzel diyebilirsiniz?Yakınları için çok zor bir imtihan. Fakat kendisi için ne güzel bir ölüm. İnanın ben o kardeşimize gıbta ettim.
Rabbim bana da son noktayı abdestliyken, namazdayken ve de secdede zikrederken nasip etmesi için kardeşlerimden dua istiyorum.  
İşte o kardeşimizi Rabbine uğurlayan eşinden ve cenazesinden arda kalan iki kare: 
 
 
 
Henüz bir ay önce evlendiği eşini kaybetmenin acısını yaşayan Nuray Bütün, törene eşinin polis kıyafetiyle katıldı.    
 
Allah rahmet eylesin. Sevdiklerine sabrı cemil nasip eylesin. Amin.
[1] Müddessir Suresi, 38-47

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.