İbrahim DANACILAR

İbrahim DANACILAR

En Yeni Kazançlı Sektör ''DİN İSTİSMARCILIĞI''

Hz. Muhammed s.a.v. İslâm'ı, Kur'ânı, doğru yolu, ilahî dâveti para, ücret, maaş, dünyevî ve nefsanî karşılık için tebliğ edip yaymadı. Ona iman eden, onu destekleyen, onunla birlikte canları ve mallarıyla hizmet eden Ashab-ı hizmetlerini para karşılığında yapmadılar. Ehl-i Beyt ve Selef-i Sâlihîn de din yolunda ihlasla, sırf Allah rızası için çalıştılar.

Her devirde var olan ve hizmet eden gerçek ulema, gerçek mürşitler  din, iman, Kur'ân hizmetlerini ücret karşılığında yapmadılar.

Bu din, ücretsiz hizmet eden gerçek ulema, gerçek şeyhler ve mürşitler ile bugüne gelmiştir.

Bu on dört asır boyunca Ümmet içinde Peygamberimiz zamanı dahil münafıklar, riyakârlar, dıştan Müslüman görünen, gerçekte ise kafir olan İslâm'ı sinsice yıkmaya çalışan hainler bulunmuştur. Gerçek ve muhlis ulemanın paralelinde dünyacı kötü âlimler de olagelmiştir. Maalesef görmemek mümkün değil günümüzde bir takım kendi alim ulame veya şeyh ialan edenler, bu iş oldukça hoşlarına gitmiş ki kendilerine vazgeçilmez kazançlı bir sektör olarak din istismarcılığını seçmişlerdir. Bizim insanımız bakmayın her ne olursa olsun belli bir çoğunluğu imanlıdır kalpleri bu konularda yumuşaktır. Bunu bilen bu işin basit simsarları da insanlarımızı en derin ve kutsal yerinden müthiş bir şekilde vurmaktadır.

Neler mi mesela bunlar? Bir kaçından bahsedeyim;

1) Din, iman, Kur'ân, tasauf gibi dinî hizmetler bazıları tarafından zenginleşmeye, voli ve vurgun vurmaya âlet edilmektedir.

2) Kur'ân tercüme, meal ve tefsiri işi çok kârlı bir ticaret haline dönüştürülmüştür.

3) Para karşılığında bozuk mezheplerin, bidat cereyanlarının, sapıklıkların propagandası yapılmaktadır.

4)  Ekonomik kaygılar gereği din alimleri gibi ilmi olan aslında başkalarının subaylığını yapmaktan geri kalmayan bir takım zevat  siyasete, siyasî ve nefsanî ihtiraslara alet edilmektedir.

5) Dinî hizmetler sahası bir "sektöre" dönüştürülmüştür.

6) Bir'de yeni moda olan Ali Kalkancı mirasçıları var tabii. Para kaygısı nedeni ile gizli ve sinsi oyunlara soyunmak.

Bunlar günümüzdeki yaşananların sadece bir kaçı tabii inanın buna hepsini yazmaya kalksak sayfalar dayanmaz kitap yazmak gerek makale değil. Ne çirkin bir şeydir bu böyle; Ticaretin en kötüsü imanı, İslâm'ı dünyevi, nefsanî menfaatlere ve ihtiraslara âlet etmektir.

Yakın tarihimizde Bediüzzaman Said Nursi gibi din iman hizmetkarları ücret ve maaş almamışlar, hatta çok samimi olmadıkları kimselerden küçük bir hediye bile kabul etmemişlerdir. Bunu birçok örneği de mevcut zaten. Günümüzde ver Allah’ım nerden verirsen ver senin kulun yer Allah’ım mantalitesi çok yaygındır maalesef

Çeşitli Hıristiyan kiliseleri, Yahova Şahidleri, başka dinler ve ideolojiler kendi inanç ve görüşlerini yaymak için yüz milyonlarca kitap ve broşürü bedava dağıtırken, birkaç küçük istisnâ dışında İslâm camiasında böyle bir müjdeleme ve çağrı teşkilatı maalesef' yoktur.  

Biz de ve diğer İslam ülkelerinde, Yahova Şahitleri teşkilatı gibi dini yayın yapan ve bunları bedava dağıtan bir veya birkaç kurum varmıdır acaba.? Bırakın böyle faaliyetleri yapmak, bizde nice cemaat ve dinî grup zekâtları Kur'an'a ve Sünnete aykırı olarak toplayıp, aykırı olarak harcamakta, beş yıldızlı otellerde şaşaalı iftar ziyafetleri vermekte, bunlara papazları bile davet etmektedirler.

Cemaatler kurup onları kendilerine rant kapısı olarak görmek, kendi yaşam standartlarını oldukça yükseltmek, Geçmişteki gerçek alimler müştehitler hatta peygamber efendimiz dahi s.a.v.'in garip yaşamı tercih etmesi ki ellerinde zengin ve hükümdar bir hayat yaşama şansı varken, şimdi size ne oluyor kışın başka bir yerde, yazın başka bir yerde tatil yapacaksın, zengin yaşayacaksın, kibrinden ödün vermeyeceksin, Allah aşkına Bunun İslam la bağdaşan yanı nedir.?

Yok, ata'dan zenginsen Ebu Hanefi Hz.nin Hayatı’na bak yeter... Ya ata'dan değilde cemaatinden zenginsen vay haline...

Bence Günümüzde Din İstismarcılığı dinsizliğe Hizmettir..  Niye mi?

İnsanlar, “beni, dini görünümlü sahtekârlar, dolandırıcılar aldattı” demiyorlar. İnsanlar bu gibi durumlarda kendisini aldatan insanları değil, doğrudan doğruya dini ve dini inançları hedef almakta, dine ve dini inançlara karşı inançları zayıflamakta, hatta yok olmaktadır.

İşte bu gibi, yani dini kullanan insanların yaptıkları en büyük kötülük budur. İnsanların maalesef din ve gerçek cemaatleşme inançlarını yıkmakta ve yok etmektedirler. Ve bu ise oldukça büyük bir vebaldir... 

Bozuk düzen veya sistemin çarklarına kapılmışız, yuvarlanıp gidiyoruz. Yani ne söyleyim bence dönemleri az kaldı bu millet  ve hükümet inşallah en kısa süre'de doğruları ayıklayacak, bu işin pis yolcularını ise yok edecektir.

Dinî hizmetler sahasında  ulema ve gerçek müfessirler ve muhaddisler, gerçek şeyhler ve mürşidler gibi ihlasla çalışmadıkça bizim için izzet, kurtuluş, olmayacaktır. Hamd olsun ki gerçekleri de bu ülkede mevcut sadece bir adım öne çıkma zamanı onlar için. Paraya, ücrete, dünya nimetlerine, zenginliğe, riyâsete, benliğe, telif ücretine endeksli hizmet gerçek hizmet değil, yalancı ve sahte hizmettir. Biz onlara kısaca pis münafıklar diyebiliriz. Artık zamanınız geldi papaz pilav yemiyor...!

Rabbim bu gibi basiretsiz dünyanın ve saltanatın esiri insanların şerlerinden bu milleti ve ümmeti Muhammedi muhafaza etsin...

Bu gerçekleri Ümmet'in içinden birinin söylemesi gerekiyordu...! Kimse kusura bakmasın...!

Ves... Selam.

İbrahim DANACILAR

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum