Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

GURBETÇİLER YOLUNACAK KAZ MI?( 2)

Yaklaşık 2 ay önce ’’Gurbetçiler yolunacak kaz mı?'' başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Bu yazıyı yazmaktaki amacım, dövizle askerlik bedelinin 10 bin Euro'ya çıkmasına çok kızan gurbetçi vatandaşlarımızın duygularına tercüme olmaktı. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın tepkileri basına yansıyor. Avrupa’daki ekonomik krize dikkat çeken gurbetçiler 5 Bin Euro’yu ödemekte zorlanırken, ‘’10 Euro’yu nasıl ödeyeceğiz?’’ Sözleri ile isyan edip, ‘’devletimiz bizi, yolunacak kaz görüyor’’ diye sitem ediyor, hala da etmeye devam ediyor…

Daha bedelli askerliğin tuzu kurumadan, şimdide gurbetçilerin Türkiye’ye gittiğinde, beraberinde getirdiği cep telefonlarından 100 liralık harç alınacağını açıklandı.

Konu hakkında açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de yılda yaklaşık 15 milyon cep telefonunun ithal edildiğini ifade etti. Şimşek, yurt dışından gelen yolcular beraberinde de 1 milyon cep telefonu geçirdiğini söyledi. Zaman zaman bu rakamın ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Maliye Bakanı, "Bunun haksız bir rekabete yol açtığı şeklinde bize bilgiler geldi. Biz de bir düzenleme ile halen ithal edilen telefonlardan telefon başına aldığımız 100 liralık vergisini, yurt dışından yolcuların beraberinde getirdiği cep telefonlarında da uygulanmasına geçiyoruz." diye konuştu.

Yıllardır ‘’haksız rekabet, haksız rekabet’’ diye diye, ünlü otomobil markalarına ağır gümrük vergileri yüklendi, vatandaş Mercedes, BMV fiyatına; Doğan ve Şahinlere bindi. Şimdi de kalkmışlar, Türkiye’de iki godaman şirket zarar görecek diye, gurbetçi vatandaşın cep telefonuna göz koydular.

50 yıldır, deprem, sel baskını gibi doğal afetler ve her türlü sıkıntıda Türkiye’de başlatılan yardım kampanyalarına ilk desteği veren ve ülkesini karşılıksız seven gurbetçi vatandaşlarımıza sahip çıkılmıyor. Gurbetçi vatandaşa sahip çıkılması amacıyla kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar kurumu da hala ortalıkta yok. Bir senedir İsveç’e iki temsilci atayacak onu bile başaramadı.

Sonuç olarak gurbetçi vatandaşımız döviz deposu olarak görülmeye devam ediyor. Bundan sonrada gurbetçi vatandaşımız kurt misali kendi işini kendin yapmaya devam edecek. Anlaşılan devlet sizi çoktan unutmuş!!! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.