'Karlar Kimin İçin Yağıyor'

İstanbula bir kar yağdı ortalık fena karıştı, çünkü kar hem İstanbula yağdı hem de Türk siyasetine. Payitahtta esen karlı fırtınalar hem iktidar ile muhalefetin hem de CHP içindeki Cumhurbaşkanı adaylarının arasını açtı böylece gündem değişti. Sadece gündem değil sanki önümüzdeki seçimlerin kaderi de değişti.

Yıllardır kuraklık, kıtlık tehlikesi yaşayan ülkemiz insanı hasretini çektiği, yolunu dört gözle beklediği karın yağması ile pek mutlu oldu. Şehirlimiz, köylümüz, tüccarımız, esnafımız, memurumuz amirimiz..Yarınlarımız için umut olan kar ile feraha kavuştu. Büyük bir bereket ve sevinç getiren, bizleri sürura gark eden kar, siyasilerimiz, yöneticilerimiz için ise adeta bir kabus oldu.

Yerel ve merkezi idarede rol alan idarecilerimiz yoğun yağan bu kar ile iyi ve zorlu bir imtihandan geçtiler. Karneyi halkımız seçimlerde verecek. Sonuçlar o zaman belli olacak.

MAÇ 0 - 0 BERABERE BİTTİ

Kar ile yapılan mücadele de bence muhalefet de başarılı olamadı iktidar da. Bu gerçeği farkeden taraflar halkın nazarını kendi üzerlerinden karşı tarafa kaydırmak için büyük bir mücadeleye giriştiler. Vatandaşımızın bu gerçeğe dikkat etmesi gerekir. Bu sebepten dolayı vatandaş hem muhalefet partilerinin ve yandaşlarının iktidar için söylediklerine dikkat etmeli, hem de iktidar yanlılarının ve yandaşlarının muhalefet için söylediklerine. Çünkü bu sefer her iki tarafın da söyledikleri doğru. Yani merkezi iktidarın, İBB ile ilgili söyledikleri de, yerel iktidarı elinde bulunduran.muhalefetin, Merkezi iktidar için söyledikleri de. "Nasıl olur böyle bir şey?" "derseniz olur derim. Çünkü ikisi de aynı amaç için, aynı malzemeleri kullanarak fakat ayrı kulvarlardan giderek yarıştılar. CHP 'nin elindeki İBB, İstanbul'un içindeki yollarda, caddelerde karla mücadelede sınıfta kalırken, AK Parti hükümeti de şehirler arası yollarda, Antep de, İstanbul Havalimanında geçersiz not aldı.

GÖZLER ALTERNATİF ARIYOR

Böyle Anlarda gözler normal olarak üçüncü bir alternatife döner, ama maalesef Türkiye'de o yok. Eğer tabanı, projesi olan tutarlı, sakin, mantıklı, iyi muhalefet yapan, güçlü bir sağ parti olsaydı, bu günlerde çok şey kazanırdı. Mesela İYİ PARTİ, CHP'ye yaklaşmadan iktidara iyi bir muhalefet yapsaydı bence daha başarılı olurdu. Çünkü Türk siyasetinde iktidar genellikle sağ partilerden çıkar ve sağın alternatifi Türkiye de maalesef yine sağdır. (bunun nedenleri tartışılabilir ama en önemli neden Türkiye de gerçek bir sol partinin olmayışıdır) Bu gerçeği bilen siyasiler Türkiye'de sağın alternatifinin yine sağ olduğunu görürler. Buna en son örnek Özal'ın iktidarını Demirel'in devirmesidir.. Erbakan'ın Refah Yol hükümetini de yine Demirel yıkmıştır. Bu gerçekten dolayı İYİ Parti, CHP'ye yaklaşmadan, hem CHP'ye, hem AK Parti'ye muhalefet etseydi daha başarılı olurdu. Çünkü 'iktidar çürütür' kuralı gereği büyük şehirlerde iktidar olan CHP yerelde, Ak Parti merkezi iktidarda oy kaybederken o, öne çıkıp alternatif olurdu. (CHP Ankara İstanbul'u alarak yerelde iktidar oldu ve " iktidar çürütür" iklimine girdi.)

Sonuç olarak karın yağması ile iktidar da yıprandı muhalefet de. Birbirleri ile ilgili olarak iktidarda doğru söylüyor muhalefette.... "İyi de hocam ikisi de birden nasıl doğru söylüyor? "derseniz," Hemşehrim Nasrettin Hoca'nın o meşhur fıkrasını hatırlayınız"derim.

GÖZÜMÜZ KARDA GÖNLÜMÜZ YARDA OLSUN

Bırakalım İktidar yanlıları, "... Balık, İngiliz, metrobüs, İstanbul'un yolları taşdan, Cenever de kayak..." Diye şarkı söylesin, CHP ve taraftarları ise, "Antepin hamamları, şehirler arası yollar, İstanbul Havalimanı ..." Diye türkü söylesin, bizler, "Rabbimize şükürler olsun, kar geldi, bereket geldi, beyaz günlere kavuştuk, zaman yeşil yarınlara gebe ..." Deyip Rabbimize el açıp, dualar edip şükürleri artıralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.