Karagümrük Değil Beykoz Yanıyor

 

 Uğur Arslan KARAGÜMRÜK YANIYOR kasetiyle hem yangını hem de İstanbul'un en delikanlı! semti olan Karagümrüğü herkese yeniden hatırlatmıştı. Türkiye'nin kalbi İstanbul ise; İstanbul'un orman açısından kalbi de Beykoz'dur. Zira Beykoz Karadenize olan kıyısıyla birlikte kestanesi, ıhlamuru ve daha nice özel ağaçlarıyla zengin bir ormana sahiptir. Ancak ne hikmetse her yıl Türkiye'de Antalya, Muğla ve İstanbulda da Beykoz'da mutlaka orman yangınları olur.

 

Geçen hafta yine Beykoz'da orman yangını oldu. Yangının Ümraniyede bulunan Beşiktaş Nevzat Demir tesislerine çok yakın yerde olması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Yangın sonrası yine yapanların yanına kar kalmayacak, yangını çıkartanları bulacağız, yangını kısa sürede kontrol altına aldık türünden klasik aşıklamalar yapıldı ve de herşey unutuldu.

 

Eğer bu yangınları arazi mafyaları, çeteler, doymak bilmeyen müteahhitler çıkartıyorsa, devlet bunun önüne niçin geçemiyor? ABD'nin Kaliforniya eyaletinde de her yıl hem de günler süren yangınlar oluyor ancak hemen ağaçlandırma yapılıyor. Aynı durum acaba Türkiye'de var mı? Yıllar önce yine Beykoz'da bulunan Yuşa AS'ın hemen yanıbaşında yangın çıkmış ve o güzelim boğaz manzaralı ormanlar kül olmuştu. Merak edenler gidip bakarlarsa bizde öğrenmiş oluruz. Acaba ağaçlandırma yapılmış mı yoksa iş oluruna mı bırakılmış.

 

Benim anlamadığım bir diğer husus Ak Parti İktidari Ergenekona kadar bütün çetelerin üzerine korkusuzca giderek devleti kullanarak devlete zarar verenleri hizaya getirdi ve getirmeye çalışıyor. Niçin her yıl ülkemizi çöle çeviren bu yangınları çıkartanları bir türlü bulamıyorlar? Yoksa bütün bu orman yangınları kendiliğinden mı çıkıyor? Acaba ülkenin kalbi olan orman yangınları da çeteler kadar önemli değil mi? Yoksa bu yangınları çıkartan da aynı çeteler olmasın? Her kimki güzel ormanlarımızı kül ediyor, ivedilikle yakalanmalı ve ibretlik cezalara çarptırılmalıdır.

 

Bir önceki yazımızda Beykoz'un ciğeri olan meşhur Onçeşmelerin kuruduğunu bahsetmiştik. Şimdi de Beykoz'un yanan ormanları gündemde. Çocuklarımız ve geleceğimiz için suzuz ve ormansız bir BEYKOZ ve Türkiye istemiyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum