Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

YAKIŞIKSIZ VE SEVİYESİZ

YAKIŞIKSIZ VE SEVİYESİZ

Sayın Başbakanın Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına olan sert çıkışı yurt genelinde tüm seviyeden ve halktan destek aldı.

Sayın Numan Kurtulmuş’ un yakışıksız ve seviyesiz olarak nitelendirdiği bu konuşmayı çok güzel bir ifadeyle dillendirdi.

Cübbesini alan halkın seçtiği hükümete ayar vermeye, yapılan onca icraatı görmezden gelip, tüm aynı ve nakdi yardımları bir kenara atıp halkın ekmeğini yiyerek bulundukları makamları kazanılmış hak zannediyorlar onu aklım almıyor bir türlü.

Birde üstelik hiç üzerlerine vazife olmayan ve dahi müdahil bile olmadıkları bir yardım ve hizmet icraatından bile bi haber oldukları yaptıkları sunumdan ortaya çıkmış bulundu, civa gibi açığa çıkmış oldular.

Ülkenin tüm üst yönetiminin bulunduğu Danıştayın kuruluş yıldönümünde yaptığı üslup dışı konuşması feyzioğlunu okların hedefi haline getirdi. CHP genel başkan yardımcısı Loğoğlu bile yaptığının saygısız olduğunu geçen akşam bir programda belirtti.

Aslında şimdi bu yoğun eleştiri bombardımanından sonra Feyzioğlu’nu ziyaret edip onunla bir konuşma gerçekleştirmek gerekiyordu.

Acaba amacı neydi ve bu kadar tepki bekliyor muydu acaba?

ANNELER GÜNÜ DENEN GARABET

Vahşi kapitalizmin hüküm sürdüğü dünyamızda Hristiyan ve Yahudi âlemi kendi örf ve adetlerini ne yapıp edip kabul ettirmekte tüm argümanları kullanmakta beis görmüyorlar.

Ayrıca yaptıkları bu çalışmalarla kendilerince değer yaftaladıkları aziz ve azizelerini andırmakta kullandırmakta onların doğum ve ölüm yıldönümlerini biz dahi Müslüman dünyaya kutlatılmakta son derece başarılı oluyorlar.

Ümmetin, ümmet bilincini kaybetmesi için içimize yerleştirilmiş bizden gibi görünenler sayesinde Hristiyan ve Yahudi adetlerini gayet masumane bir biçimde, bize kabul ettirmiş bulunuyorlar.

Kapitalist zihniyetin işine de gelen bu tüketim çılgınlığının tavana vurmuş olduğu köhneleşmiş, tüm değerlerini yitirmiş veya yitirmekte olan zavallı toplumların geldiği bu seviyesizlik seviyesinde oturttukları düzenin değişmesi işlerine gelmemekte.

Madem öyle âcizane bizim de İslam değerlerimizin anlamlandırılması adına önerimiz olsun kabilinden bir anneler günü kutlanacaksa eğer;

Hz. Hatice annemizin ilk anne olduğu günü veya doğum gününü, Hz. Ayşe annemizin doğum günü, Hz. Fatıma annemizin Hz. Hüseyin ve Hasan efendilerimizi dünyaya getirdiği günü anneler günü olarak kutlayalım.

Hiç olmazsa bizim annelerimizin, gerçek annelerimizin anneler gününü kutlamış oluruz. Âcizane bu fakirin önerisi olur veya olmaz bari bizim manevi annelerimizi yâd ederken gerçek annelerimizi sevindirmiş oluruz.

Müslüman toplum olarak kendi öz değerlerimizi ön plana çıkarmak bizim üstümüze kutsal bir vazifedir. Bu vazifeyi ifa etmek biz İslam toplumu üzerine bir ödevdir.

Müslümanlar olarak Hristiyan ve Yahudi adetlerinden son derece kaçınmalı ve zayıf imanlılık durumuna düşmemeye gayret ve dikkat etmeliyiz.

Vesselam. Kalın sağlıcakla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.