Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Milletimize Hayırlı Olsun

 

2012-2013 eğitim ve öğretim yılı bugün başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise 10 Eylül'de uyum eğitimine başlamıştı.

 Birinci yarıyıl 25 Ocak 2013 Cuma günü sona erecek olup öğrenciler, 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yarıyıl tatiline girecekler. 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl, 14 Haziran 2013 Cuma günü son bulacak. 

Beş yaşını dolduran çocukların kayıt olabildiği yeni 4+4+4 sistemi ile, okula başlama yaşı daha aşağı çekilirken mecburi eğitim ve öğretimin süresi de on iki yıla çıkmış oldu. 

Kur'ân-ı Kerîm, Siyer-i Nebi (Peygamber Efendimiz'in Hayatı) ve Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli derslerin alınmasıyla ilgili velilerin müracaatları konusunda biraz kafalar karışsa da sonunda, sadece 5. ve 9. sınıfa geçenlerin dilekçe verecekleri anlaşılmış oldu. Bununla ilgili bana gelen mesajların  çoğu yanlış bilgi içeriyordu. Hatta dershanelerden birinin göndermiş olduğu mesajda da ara sınıfların dilekçe vermesi gerektiğinden bahsediliyordu. Dilekçelerin verileceği son gün, aynı dershane düzeltme mesajı gönderdi. Bu yanlışlığa, konuyu yakından takip ettiği bilinen bazı gazeteler de düştüler. Sonunda veliler, bu bilgi karmaşasından okullardaki idarecilerle görüşerek kurtuldular. 

Seçmeli ders başvuruları bitti. Ancak başvuruların okullar açılmadan yapılması ve üç güne sıkıştırılması, tatildeki veliler için sıkıntı oluşturduğundan seçmeli derslerle ilgili başvurular bu hafta sonuna kadar uzatıldı.  5. ve 9. sınıfta öğrencisi olup seçmeli ders tercihi yapmamış veya seçtiği dersi değiştirmek isteyen velilere tanınan ek süre 21 Eylül 2012 Cuma günü bitiyor.

Seçmeli dersler; ortaokullarda altı grup halindeki yirmi bir, imam-hatip ortaokullarında beş gruptaki on sekiz, liselerde ise on sekiz farklı ders arasından tercih edilmekte olup bir seçmeli dersin açılabilmesi için en az on kişi tarafından talep edilmesi gerekiyor.

Görüştüğüm çoğu veliler, ara sınıflardaki öğrencilerin seçmeli ders başvurularının okullar açıldıktan sonra yapılacağını düşünmektedirler. Bir öğretmen arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla, 5. ve 9. sınıf haricindeki ara sınıflarda okuyan öğrenciler, seçmeli ders görmeyeceklermiş. Bu durumun birçok öğrenci ve veliyi üzeceği kanaatindeyim. Ben de ara sınıflarda çocuğu okuyan velilerden biri olarak aynı duyguları paylaşıyorum. 

Seçmeli derslerden ara sınıfların da faydalanabilmesi konusunda acil çözüm üretilmesi gerektiğine inanıyor, yeni eğitim ve öğretim yılının milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

  

Ahmet Semih Torun - Habername

asemihtorun@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum